Koncepter til restaurant, café og takeaway

Vi har igennem årene oplevet mange forskellige koncepter hos vores kunder, og gennem disse erfaringer har vi taget nye produkter ind i sortimentet der matcher disse koncepter. Her på siden finder du nogle af de koncepter vi har set størst succes med. Brug det som inspiration, og hvis du vælger at hoppe ud i det og starte en restaurant, café eller food truck, kan du ringe til os og få gode råd med på vejen.



Ny i restaurations-branchen?

Læs om storkøkkenudstyr, valg af lokaler, leasing og meget mere der klæder dig på som ny restauratør.

9 trin til at starte en restaurant

Har du drømmen om at starte en restaurant, men mangler det store roadmap til at komme godt i gang?

Vælg den rigtige leverandør

Det er vigtigt, at du vælger den rette storkøkkenleverandør, så du ikke står med en masse problemer helt selv.





MIKROBAGERI

I en tid hvor de klassiske bagerier har svært ved at konkurrere med supermarkederne, er mikrobagerier spiret op af jorden som påskeliljer på en varm forårsdag.

De kan konkurrere fordi der er lavere omkostninger til medarbejdere, lokaler og maskiner. Forretningsmodellen er mere simpel og fleksibel for den selvstændige.

Se konceptet
Creperi


Pasta

Pasteria - frisk italiensk pasta

Der er ikke mange restauranter der laver sin helt egen friske pasta efter mamas opskrift. Derfor kan du skille dig ud fra dine konkurrenter, og lave et koncept der har den friske pasta som omdrejningspunkt. Du behøver heldigvis ikke at trække pastaen ud af en lille pastamaskine med håndsving. Du kan få en fuldautomatisk maskine der klarer både æltning og udtrækning.

Se konceptet


Crêperi - franske pandekager

Pandekager har længe været populære, men originale crêperier med den gode franske pandekage i centrum, findes der ikke mange af i Danmark. Derfor har du muligheden for at lave et meget skarpt koncept, hvor der er en høj avance på varerne og et minimalt spild. Og det giver typisk en ret god forretning, hvis du bare har adgang til kunderne.

Se konceptet
Creperi


Tacolicious - mexicansk

Mexicansk mad har altid været underrepræsenteret i Danmark, og selvom flere mexicanske spisesteder er dukket op, mangler der stadig seriøse mexicanske restauranter i mange af de danske byer. Der er rig mulighed for at lave et originalt koncept med f.eks. tacos eller burritos, som de mest klassiske retter, kombineret med et unikt udvalg af gode mexicanske drinks.

Se konceptet

ISBUTIK

Et af de mest profitable koncepter i branchen er isbutik. Det kommer naturligvis helt an på din placering. Det er et sæsonbegrænset koncept, så overvej, hvordan du kan komplementere salget i vinterhalvåret.

Enten kan du holde helt lukket, hvis højsæsonen er god nok, eller også kan du sælge kaffe, kager og brød om vinteren.

Se konceptet
Creperi

KAFFEBAR

Noget af det nemmeste at starte op, og hvis du har den rette placering, kan du få en fin forretning op at stå. Der er nemlig mange muligheder for at lave mersalg.

Som du får feedback fra dine kunder, kan du prøve f.eks. kagesalg, souvenirs, brødsalg og sandwiches.

Se konceptet

Klassisk italiensk pizzeria

Pizza er et af de mest klassiske restaurant-koncepter der findes. Det betyder selvfølgelig at konkurrencen er høj, men også at der er stor efterspørgsel efter både billige pizzaer og gourmet-pizzaer. Hvis du springer ud i det, skal du være sikker på, at du differentierer dig fra dine konkurrenter.

Se konceptet
Pizza


SE MENUKORT NEDERST PÅ SIDEN

Professionel

RÅDGIVNING

Vi tilbyder seniorkonsulenter til at rådgive kommende og eksisterende caféer og restauranter. Bl.a. konceptudvikling, optimering, markedsføring og forretningsplan.

Jeppe Hansen

Mangeårig ejer og partner i Cosina med ansvaret for salg og projektering af storkøkken. Strategisk forretningsudvikling og en kreativ tilgang til udfordringer i driften.

Mark Andersen

Ejer og konsulent i indretning af kaffebarer og caféer. Mark hjælper dig med at få styr på køkkenet, inventaret og endda akustikløsninger i din café.

Menukort-eksempler

En amerikansk diner med et simpelt og klassisk setup med burger (populært i tiden) og milkshakes som altid smager godt. Det kræver ikke en masse dyre maskiner og fungerer til takeaway.

Originale franske crêpe som salte (galette) og søde pandekager. Det kræver ikke meget mere end en professionel pandekagemaskine og en køleopsats.

Klassisk fransk koncept med en masse fisk og skaldyr er idéel i havneområder og på de lidt dyrere adresser i byerne. Det kræver et almindeligt storkøkken-setup med opvaskestation, ovn og koge/stegeseriekoge/stegeserie.

Klassisk italiensk restaurant-koncept med retter der appellerer til hele familien. Dette setup kræver også et almindeligt storkøkken-setup, og dertil kan man vælge at lave frisk pasta selv på en automatisk pastamaskineautomatisk pastamaskine og koge det i en rigtig pastakogerpastakoger.

Pizzeria er et svært koncept at mestre, fordi alle har en mening om hvordan en god pizza skal være. Men konceptet appellerer bredt, så hvis der ikke er mange pizzeriaer i området er det et solidt valg.

Mexicansk mad er bare lækkert. Men det er altafgørende, at råvarerne er de rigtige og i topklasse. Derfor skal du sikre dig, at opnå en rimelig høj kuvertpris. Det er heldigvis mulig, ikke mindst hvis man laver gode cocktails.

Små lækre spanske retter, også kendt som tapas. Idéelt supplement i en vinbar eller som selvstændigt restaurant-koncept. Find en spansk kok eller rejs til Spanien og få noget viden og erfaring med den lokale gastronomi.

Amerikansk steakhouse med et simpelt menukort af kvalitetsbøffer. Det kræver et almindeligt storkøkken-setup med bl.a. opvaskestation, ovn og kogebord.