TACOLICIOUS

Et skarpt mexicansk koncept med feel good food, som alle elsker at spise. Samtidig lægger den mexicanske kultur op til en hyggelig og selskabelig stil der tiltaler de fleste. 

Lækker, frisk og uformel

Det mexicanske køkken er indbegrebet af 'social dining'. Du kan spise mexicansk mad sammen med familien efter en shopping-tur eller med vennerne inden en bytur. Uanset hvad, er der lagt op til hygge og højt humør.

Mexicansk mad kan være mange ting, men du kan lave et koncept og et menukort der kræver et meget simpelt setup i køkkenet. Du kan altså komme billigt i gang med en mexicansk restaurant eller take away.

Hvis du vil have en rigtig restaurant, kan du lave hele paletten af mexicanske klassikere, men hvis du starter ud i det små, vil det give mening at fokusere på én ting.

Nedenfor har vi lavet en liste med det udstyr der skal til for at lave et mexicansk spisested med de klassiske bløde tacos.

Hvis du starter en mexicansk restaurant, er det sikkert fordi du selv har været i Mexico, men hvis du mangler inspiration og viden om tacoen, kan du finde en dokumentar om tacoens historie på Netflix.

God fornøjelse.

UDSTYR TIL TACO

Ud over de sædvanlige maskiner og inventar du skal bruge i en restaurant, skal du også bruge nogle maskiner der er vigtige i tilberedningen af tacos.

Tortilla presser

Hvis det skal være billigt, og du ikke har noget imod at stå det meste af formiddagen og presse tortillas til dine tacos, så er dette en fin løsning. Ellers kan du købe en automatisk tortillapresser til mange tusind kroner.

Durum/Tortilla maskine til gas

Denne maskine fra franske Krampouz er egentlig lavet til pandekager, men er efter mange kunders erfaring ideel til bagning af både durum og tortilla. Modellen har en god størrelse, er nem at bruge, og skal tilsluttes gas.

Elektrisk stegeplade - 64x34 cm

Hvis du bare skal opvarme allerede bagte tortillas, kan du bruge en almindelig stegeplade som denne.

Elektrisk crepemaskine, Ø40 cm

Alternativt kan du bruge denne elektriske pandekagemaskine, der er driftssikker i mange år.

Fimar Grøntsnitter TV2000RN

Grøntsnitter der kan skære grøntsager og frugter i forskellige størrelser og former. Rive, skære og julienne. En god investering, der sparer dig mange timers arbejde.

Konvektionsovn m. damp, 5xGN 1/1

Analog konvektionsovn med damp til traditionel bagning og madlavning - f.eks. braiseret kød. Pålidelig ovn i krompromisløs kvalitet. B:75 x D:77, 3 x H:77,2 cm, 7.1 kW

Bain Marie - GN 1/1 med tappehane

Du kan bruge en bain marie (vandbad) til at holde dit kød varm. Denne model har tappehane til hurtig og nem vandaftapning. Passer til bl.a. 1 x 1/1 GN bakker, som også passer i ovnen ovenfor.

Køleopsats til 4 x GN 1/3

Køleopsats du kan bruge til dine kolde ingredienser såsom avocado og salsa. Den kan stå på dit arbejdsbord, hvor du tilbereder taco'erne, så ingredienserne er inden for rækkevide..

ANDET

I Mexico laver man en tynd chilli-sauce, hvor man koger chilier i vand og derefter blender det med en stavblender. Ellers kan man nøjes med at lave en god pico de gallo, som man kan hakke i hånden. Tortilla chips er det klassiske tilbehør, som man enten kan lave selv og friturestege eller købe færdig og varme dem i en ovn eller en chipsvarmer. Derefter kan man vælge at komme ost på og smelte det i en salamander.

MENUKORT

Menukortet repræsenterer kernen i din restaurant. Derfor skal dit menukort stå knivskarpt og se indbydende ud. Opbygning skal gerne være enkel, og samtidig øge lysten til at vælge de mest profitable retter.


MERE OM MENUKORT

Opmåling & rådgivning

Hvis du vil i gang med et pasteria, kan du kontakte os og bestille et opstartsmøde. Følg linket nedenfor.

Rådgivning til opstart

Vi bringer altid vores erfaringer i spil, så du får mest mulig gavn af vores konsulenter.

Opmåling

Professionel opmåling, så du ikke står med ansvaret alene.

Kvalitets inventar og maskiner

Få et uforpligtende tilbud på inventar og køkkenudstyr.

BESTIL OPMÅLING OG RÅDGIVNING