Konvektionsovne - Varmluftsovne

25 produkter

Kvalitets konvektionsovne fra Unox - Verdens bedst sælgende mærke af industriovne. Hvis du ikke har behov for vaskesystem og de mange funktioner i en digital kombiovn, så er en almindelig konvektionsovn det helt rigtige valg.

Linemicro og Linemiss er små ovne til mindre caféer og kaffebarer, og Cheflux er større ovne i GN mål til storkøkken og restauranter. LÆS MERE OM KONVEKTIONSOVNE NEDERST PÅ SIDEN.

Fordele ved en konvektionsovn

Konvektionsovnen er lige så kraftig som kombiovnen, ovn kammeret er det samme, eller større, og den fås med noget af det samme ekstraudstyr. Typisk er styringen analog med drejeknapper.

Analog styring har den fordel, at det er billigere at reparere, hvis ovnen går i stykker, og det er utroligt brugervenlig, da der som udgangspunkt ikke er noget man kan gøre forkert.

Det er muligt at få en konvektionsovn med damp, hvilket er vigtigt, når du bager brød, og så gør det det nemmere at rengøre ovnen.

En konvektionsovn er normalt meget billigere at købe end en kombiovn, så hvis du kan undvære forprogrammerede opskrifter, m.m. kan du spare omkring 40% ved at købe en analog konvektionsovn.

Ulemper ved konvektionsovn

Hvis du vil lave stege og andre komplekse retter i høj kvalitet, bør du vælge en kombiovn i stedet for en konvektionsovn. Den giver bedre mulighed for at styre dampen og dermed fugtigheden i kødet, hvilket giver et bedre resultat og mindre spild, da kødet ikke tørrer ud.

Konvektionsovnene i vores sortiment kan ikke stables. Så hvis du vil have to, skal de stå ved siden af hinanden, på hvert sit stativ eller hylde, eller på en bordplade.

Hvis du vil bruge damp-funktionen på din konvektionsovn, skal du alligevel have vandbehandling på. Så her sparer du ikke noget.

Konvektionsovnene har ikke vaskesystem, så du skal manuelt gøre ovnen ren hver aften. Det kan man gøre ved at slå damp til nogle minutter, og så spray den med rengøringsmiddel og derefter rengøre med en klud.

Blæseren i vores Unox konvektionsovne har kun 2 hastigheder. Så hvis du vil have bedre mulighed for at justere blæseren, skal du vælge en kombiovn, der har 4 hastigheder, eller en af vores Eurofours bageriovne der har 10 hastigheder. Disse er udviklet specifikt til bagværk.

Analoge konvektionsovne har naturligvis kun én bagefase. I vores Unox kombiovne kan man programmere op til 9 trin i opskrifterne. Så hvis man laver ting der skal have én temperatur i starten og en anden i slutningen, kan dette programmeres ind i opskriften.

9 ud af 10 ovne der sælges til restauranter er digitale ovne, fordi det sikrer en ensartet kvalitet, hver dag uanset hvilken kok der betjener den. Den sikkerhed får man ikke med en analog konvektionsovn.