BAGERIER

- Vores spidskompetence med mere end 30 års erfaring

Bageribranchen har længe været under pres fra billigere bake-off brød i supermarkederne. Men mange af dem der er tilbage, har fundet sin plads på markedet med kvalitetsbrød. For at kunne opretholde den høje kvalitet, skal udstyret være i orden. Derfor er det vigtigt at du udnytter den erfaring og ekspertise du kan få fra f.eks. Cosina.

Sådan kommer du i gang med at bage

Et traditionelt håndværksbageri der bager om natten og har frisk brød, boller og kager klar til morgenstunden er typisk dansk. 

For at det kan løbe rundt er der et stort krav til omsætningen. Generelt er der en høj avance på solgte produkter, men de faste omkostninger er så høje, at det ofte er det marginale salg der afgør om forretningen hænger sammen. 

Maskiner og ovne er store emner, så der skal være styr på tilslutninger, indretning, afløb og indsætningsforhold. Bageriet skal inddeles i arbejdsfunktioner: F.eks. opbevaring af råvarer og mel, afvejer-rum, ælteområde, opvaskeområde, dejbehandling, raskning (køl og frost), udbagning med mere.


Stigende interesse for bagning

Vi oplever en stigende interesse for at bage sit eget brød, kager eller lignende. Derfor har vi i samarbejde med den franske ovnproducent, Eurofours, sammensat et simpelt koncept som let kan tilpasses til dine ønsker. 


Få testet din opskrift i et prøvebageri

I samarbejde med Eurofours mesterbager, Simon Gosset, tilbyder vi vores kunder muligheden for at få testet deres opskrift af i en af følgende ovne:

  1. Den kompakte stikovn CF80.
  2. Herdovn (med lav eller høj åbning og evt. lift ved 3 etager eller mere)
  3. Konvektionsovn med quick load eller vaskeprogram. 

Det eneste information du skal give os er:

  • Valg af bageplader og hældning 
  • Antal emner på plade eller i vogn (40 x 60 cm)
  • Vægt på emner
  • Temperatur på emnet (frisk eller frossen) 

Så vender vi retur med resultatet og den anbefalede opvarmningstemperatur, bagetemperatur, bagetid, spjældåbning og blæserhastighed. 

Vognen vil ofte være en 16 pladers vogn med varmebestandige hjul, rustfrie gafler, kuglelejer og 9,5 cm afstand mellem mederne eller 12 pladers vogn med varmebestandige hjul og 12,5 cm afstand mellem mederne. Du kan eksempelvis bage 80 baguetter eller 240 croissanter eller 320 småkager på små 20 minutter. 


Samme resultat hver gang

Bageriovne fra Eurofours har en lang række fordele, der sikrer et godt og ensartet resultat. 

  • Stikovn -> Rullende produktion som er hurtig og ergonomisk .
  • Eurofours stikovnen er kompakt, kraftfulde og sikrer et ensartet resultat hver gang.  
  • Smart touch screen med indlagte opskrifter: Nemt og hurtigt (evt. sæt ugeprogram på).
  • Regulerbar blæser: Sænk blæser hastighed med op til 40 % og bag småkager og mindre emner.  
  • Pastry tilvalg: Så ovnen tager frisk luft ind under bagning.  
  • Mulighed for half-load: Bruger mindre strøm ved mindre halv fyldt stik.  
  • Kompakt løsning hvor pladsen er trang.  
  • Effektiv ovn med meget lidt vedligeholdelse (34 kW).  
  • Brugervenlig rampe hvor du let kan køre vognen ind og ud.  
  • Bruger 20 % mindre strøm end en stikovn med karrusel . 
  • Bager mindst lige så godt som en stikovn med karrusel pga. fire uafhængige blæsere og varme elementer med hver deres føler.


Ovne til bageri

Roll-in Roll-out: Raskeskab og stikovn

Gærbrød rasker (hæver) dobbelt tid af bagetiden, så her vil raske-kapaciteten ofte være en flaskehals i forhold til stik- og herdovnen. 

For at opnå det optimale resultat kræver det at raske-processen styres minutiøst. Det klarer modellen fra Eurfours. Et smart og hurtigt setup som fungerer i mange forretninger, er Eurofours Roll-in Roll-out, hvor du let kan køre vognen ind i raskeskabet med rette luftfugtighed og hævetid (rasketid) og herefter ind i stikovnen. 

Køb: Eurofours CF80 stikovn

Herdovne: Butiksovn og pizzaovn i én

I en herdovn kan man enten bage direkte på herden, eller bruge en bageplade hvis det er mere sarte produkter der bages. Herdovnen giver en dejlig duft og benyttes ofte som butiksovn, for at trække kunder til og tilpasses produktionen, så kan man have friskbagt brød hele dagen. Herdovnen kan bage alt fra kager, boller, bake-off til store brød på 1-2 kg. 

Langtidshævet brød er blevet populært. Og her er stenherden i Eurofours-ovnen specielt god til rustikke landbrød, da de er blandt de tykkeste på markedet, de er slidstærke og sikrer en hurtig varmetilførsel. 

Man kan også installere et raskeskab under herdovnen (+22.125 ex. moms). Herdovnen kan også leveres i en pizza-udgave, som kan bage pizza til perfektion. Du kan få ovnen i den farve du ønsker, så den passer perfekt ind i din forretning.  

Tilslutning: Kræver vandtilslutning, el-tilslutning, afløb og udsugning. 

Konvektionsovne: Klassisk bageriovn

Konvektionsovne bliver brugt mange steder. Du kan vælge en lille model der står på et bord og du kan vælge en gulvmodel med stor kapacitet. Vores Eurofours 5 og Eurofours 6 er sådanne modeller med plads til hhv. 5 og 10 plader. Begge kan sættes på et bakkestativ med hjul, og begge er med damp.

Ulempen ved konvektionsovnen er, at man skal indsætte hver bageplade manuelt. Med en stikovn kan man køre alle bagepladerne ind på én gang, hvilket tager ganske få sekunder. Så konvektionsovnen er til mindre bagerier.



Producenten - Specialist i bageriovne

Vi er officiel forhandler af Eurofours bageriovne i Danmark.

Deres modeller står i 200.000 butikker i mere end 100 lande og bruges bl.a. af:

DEN GAMLE BY, ÅRHUS | FJORDLINE | SMÅKAGERIET | REMA 1000 NORGE | M.FL.


Referencer

Udstyr til småkagefabrik i Jylland

I 2017 havde vi fornøjelsen af at levere bageriudstyr til en småkagefabrik. Vigtigst af alt leverede og installerede vi en stor stikovn fra Eurofours. Vi hjalp kunden med at udvikle de rette "opskrifter" på de forskellige småkager, og derefter indprogrammerede vi opskrifterne i ovnens digitale display, så medarbejderne hurtigt kan skifte ovnens indstillinger fra bagning til bagning.


Bageriudstyr

Bjørn røremaskiner

Røremaskinen er bagerens bedste ven. Den uundværlige maskine skal være pålidelig, sikker og nem at arbejde med.

Derfor forhandler vi Bjørn (Varimixer) røremaskiner og tilbehør.

  • Holdbarheden er i top. Maskinerne holder ofte i 30-40 år.
  • Ergonomien bliver konstant udviklet, så nye modeller er markedsførende på området.
  • Motorkraften er vanvittig god, og kan klare selv de mest vanskelige opgaver.

Det eneste problem er, at det er svært at vide hvilken maskine og hvilket tilbehør man skal have. Det forkerte valg, kan koste dig mange tusinde kroner. Derfor er det vigtigt at du vælger en kompetent partner som Cosina.


Opvaskemaskiner

Opvask er ikke bare opvask. Bagerier søger specielle maskiner, der kan vaske store ting, såsom industrielle piskeris og bageplader.

Vi forhandler forskellige mærker, men til netop bagerier anbefaler vi maskiner fra danske JEROS. Vi tilbyder både pladerensere, grovopvaskere/hætteopvaskere og vaskeborde. 

På den måde kan vi tilbyde en komplet vaskesektion der passer ind i dit bageri.

Tilbehør

Der findes mange forskellige typer tilbehør i bagerier, så kontakt os og hør nærmere angående f.eks.

  • Piskeris, spartler og dejkroge til Bjørn
  • Kedler og kedelvogne
  • Hjul til stikvogne
  • Kageringe
  • Bageplader og bageforme
  • Tyllesæt

Kagemontrer til disken

Foruden den kompetente rådgivning i industriovne, røremaskiner og opvaskere, tilbyder vi også nem og hurtig online bestilling af lagervarer på vores webshop.

Det kunne f.eks. være eksklusive kagemontrer der skaber mersalg ved disken.


CASE: MIWE industriovn til bager på Sjælland

I 2018 spurgte en bager på Sjælland efter en specifik MIWE bageriovn, som er kendt i branchen på grund af dens kvalitet.

Vi havde tilfældigvis denne model stående som havde været brugt i 11 måneder. Vi kunne tilbyde den til en meget lavere pris end det den ville koste som ny og endda med garanti.

Levering og montering

Vi leverede ovnen fuldstændig adskilt så den var nem at få ind i lokalet. Vi stillede med tre specialister som samlede hele ovnen på kun 1 dag.





Jeg er 2. generation i en familie der har viet sit liv til salg af bagerimaskiner. Så jeg har set det meste inden for bagerbranchen de seneste 20 år. 

Har du brug for rådgivning eller teknisk ekspertise, så står vi klar til at hjælpe.

Jeppe Hansen, Medejer


Cosina ApS

Hermodsvej 18 b
8230 Åbyhøj

Ring

42 61 39 95

Email

info@cosina.dk


Cosina - Din professionelle partner

Uanset om du køber et tyllesæt til 149 kroner eller en røremaskine til 90.000 kr., vil du altid få den bedst mulige service.

Lagervarer ekspederes og sendes lynhurtigt direkte til dit firma, og komplette projekter følges til dørs med den største opmærksomhed fra din kontaktperson i Cosina.

Er du i tvivl?

☆☆☆☆☆

Vi bestræber os efter at give den bedste service i branchen, og derfor er feedback fra vores kunder vigtig for os. Du kan se hvad andre kunder fortæller om Cosina på Trustpilot.com.