Stegeplader til industri

48 produkter

Der er mange ting du skal tage høje for, når du vælger en stegeplade til industriel brug. Den må hverken være for kraftfuld eller for svag. Den skal være praktisk for netop dig i brug og vedligeholdelse. Og så skal du have styr på tilslutningen (gas vs el) og hvorvidt du har mulighed for at tilslutte 380 Volt til de kraftige modeller.

Tips til at vælge stegeplader

Størrelse: Køb en stegeplade der har en størrelse der dækker dit behov i fremtiden.

Tjek effekten: Hvis du skal stege pølser kan du nøjes med en lavere effekt (2 kW), men hvis du skal stege bøffer, skal du vælge en kraftigere model med 3+ kW. Bruger man en kraftig stegeplade til at stege pølser med, så vil der være en varmevandring hvis salget står lidt stille i løbet af dagen. Det tåler pølserne ikke. Man kan evt. lægge en siliconemåtte på som kan tage noget af varmen og så have pølser liggende i siden ved svag varme. Rist dem ved 130 grader og normalt hold dem varme ved 90 grader. En pølse er 19 cm i snit. 

Tilslutning til strøm: De mindre kraftfulde modeller kører på almindelig 230 Volt stik, men de mere kraftfulde udgaver kommer som 380 Volt til kraftstik. Vær opmærksom på, at du i så fald nok vil skulle have sat et stik på inden du kan bruge den. Tjek med din elektriker, om du har nok Ampere i bygningen til at køre alt dit storkøkkenudstyr.

Nem at rengøre: Glatte stegeplader er lettest at rengøre, men rillet giver en flot finish på slutproduktet og lader fedtet rende af kødet. Skal du stege frosne bøffer anbefaler vi en model med stænkskærm.

Drænkanal: Vælg en model med drænkanal og udtagelig skuffe til at opsamle og tømme rester fra stegepladen. 

Termostat: Vælg en model der kan regulere temperaturen. Gerne fra 60 til 300 °C.

Stål, krom eller støbejern: Stål og Krom er lettere at rengøre end støbejern. Krom er mere energieffektiv, da den afgiver mindre varme i rummet og derfor også mere behagelig at arbejde med. Det er dog væsentligt dyrere.

Flere varmezoner: Om muligt vælg en model med to eller flere varmezoner. Det betyder du kan spare på elregningen de gange du kun bruger den ene halvdel af pladen. Eller riste/Stege på den ene zone og hold varm på den anden. 

Gas eller el: Hvis du nærmer dig din smertegrænse for hvor meget el i har lagt ind i bygningen, kan det være en ide at gå over til en gasstegeplade.

Fordele ved at bruge stegeplader i køkkenet

Der er en række fordele ved at bruge en stegeplade i storkøkkenet.

Du får en jævn varmefordeling på hele pladen. Stegeplader er designet til at levere en jævn varmefordeling over hele overfladen. Dette sikrer, at maden steges ensartet, hvilket er afgørende for at opnå den ønskede kvalitet og smag.

Dertil er stegeplader nemme at bruge for alle, da de fungerer på samme måde, som hvis man bruger en pande derhjemme. Man skal ikke have nogen teknisk viden om maskinen, så man vil kunne få en vikar ind i køkkenet, uden at bruge en masse tid på oplæring.

Stegeplader kan bruges til at stege forskellige råvarer. For eksempel kød, fisk, grøntsager, pandekager og meget mere. Det kan derfor være en både billig og værdifuld investering for restauranter der ikke har behov for dampning, bagning og dehydrering.

Ulemper ved at bruge stegeplader i køkkenet

I modsætning til en kombiovn eller en digital klemgrill, kræver brugen af en stegeplade erfaring og føling med det der tilberedes. Man skal hele tiden være i nærheden og vende kødet eller grøntsagerne. Og man skal vide med sikkerhed når det har fået nok, men heller ikke så meget, at det bliver tørt.

I de køkkener, hvor man bruger ufaglært arbejdskraft, er det altså en fordel at bruge mere automatiseret udstyr, så kvaliteten af retterne der går ud af køkkenet er 100% ens hver gang.

En anden ulempe er pladsbehovet. Stegeplader kan være store og kræve en betydelig mængde plads i køkkenet. Dette kan være en udfordring i restauranter med begrænset plads, især hvis der også er behov for andre store apparater eller udstyr. Stegeplader kan kun stege, og dermed bruger man meget plads til en maskine der kun laver én opgave i køkkenet.