Underbordsopvasker

16 produkter

En underbordsopvasker til et storkøkken, et forsamlingshus eller et kontor skal være effektiv i rengøringen, hurtig, driftssikker og ikke mindst lovlig - altså vaske med slutskyl på minimum 80°C. Vi har sammensat et udvalg af underbordsopvaskemaskiner der dækker de fleste behov. Mærkerne tæller bl.a. Miele, Jeros, Zanussi og Hobart. Alle i mellemklasse eller topklasse-segmentet. Vi tilbyder professionel montering og service i hele landet. Vi ved, at en opvaskemaskine ikke må stå stille i alt for lang tid, så hurtig service er vigtig for os.

Brochure og guide til underbordsopvasker
SE BROCHURE

Tankopvasker vs friskvandsopvasker

En tankopvasker indeholder en tank med opvarmet vand, som den genbruger 20-35 gange. Den laver slutskyl på 80 grader med frisk vand. De kan typisk klare vaskeprogrammer ned til 1.30 minut. Ulempen er, at den ofte kræver plads til ekstern vandbehandling og sæbe/afspænding i dunke. Man skal også skylle servicet inden det sættes ind, hvilket kræver yderligere plads.

En friskvandsopvasker bruger frisk vand hver gang, og kan klare programmer ned til cirka 15 minutter. De er populære på kontorer og i små køkkener, hvor man ikke har det store behov. Fordelen er, at de er nemme (fungerer ligesom husholdningsmaskinen derhjemme) og de fylder ikke meget, fordi de typisk har integreret vandbehandling og sæbe-dosering. Du behøver heller ikke at skylle servicet inden.

Underbordsopvasker til kontor

Mange små kontorer vælger en husholdningsmaskine til private, men mange kan ikke vente en eller to timer på at få vasket op. Derfor er det for mange en god idé at investere i en industriopvasker der kan stå under en bordplade. Det er det der hedder en underbordsopvasker. Vi har udviklet en hel opvaskestation til kontorer, hvor der er lavet vask og plads til en underbordsopvasker og blødgøringsflaske, hvis man har behov for det.

Til mindre kontorer med maks 2-3 vaske per dag, anbefaler vi PFD-serien fra Miele. Hvis man har et større behov end det, skal man op i en Miele PFD 404, som vasker ned til 14 minutter. Fælles for dem er, at de forskyller servicen og tørrer det efter vasken. Det betyder, at du ikke skal have så meget bordplads.

En typisk underbordsopvasker kan ikke skylle eller tørre servicen, så den kommer våd ud og skal dryppe af et sted. Dette stiller krav til bordplads!

Derudover, er der mange underbordsopvaskere der er af typen tankopvasker, som genbruger vandet til flere vaske. Derfor skal man skylle servicen af inden den sættes i opvaskeren. Det kræver en spulearm og en stor vask. Alt dette er ikke just kontorvenligt. Endnu en fordel er, at den ikke kræver plads til blødgøringsflaske og dunke med sæbe/afspænding. Blødgøring er nemlig integreret lige som i en husholdningsmaskine.

Et alternativ til denne model er den lidt dyrere Hobart FPS-10B Vapo Rinse, som også har tørrefunktion og indbygget blødgøring. Derudover har den hurtige vaskeprogrammer ned til 80 sekunder og så bruger den kun 1 liter vand per kurv.

En billigere løsning, på kort sigt i hvert fald, er Jeros 950, som er en klassisk underbordsopvasker. Den har også integreret afkalkningssystem, men kræver lidt skabsplads til dunke med sæbe og afspænding. Den vasker helt ned til 2 minutter, men har ikke forskylle eller tørrefunktion.

Underbordsopvasker til institution

Mange små institutioner vil kunne drage lige så stor fordel af Miele PG 8059 og Jeros 950 som kontorerne. Behovet er omtrent det samme idet de ikke har så meget plads, og mængden af service er begrænset. Til gengæld er tiden knap, og der sparer man mange arbejdstimer ved at vælge en næsten selvkørende model som PG 8059.

I vuggestuer og børnehaver er det dog også vigtigt, at der er børnesikring på. Dette har Miele PG 8059, som en af de få modeller. Den kan ikke åbnes så længe den kører. Og husk, at den har et slutskyl på 80°C varmt vand.

Underbordsopvasker til café og restaurant

Caféer og restauranter er bedre rustet til en almindelig industriel underbordsopvasker, fordi der er indrettet forskyllebord og tørringen kan ske på et bakkestativ. Der er også plads til dunke med sæbe/afspænding og en stor blødgøringsflaske.

Krav til slutskyl

Fødevarestyrelsens stiller krav til rengøring og desinfektion i en opvaskemaskine. Desinfektionen (slutskyl) skal foretages med vand, der har en temperatur på mindst 80°C.

FAQ

Det korte svar er nej. En professionel underbordsopvasker skal være på 400 volt, for at være kraftfuld nok til at varme vandet op. De teknikere vi bruger, er ofte ude ved virksomheder for at fjerne 230 volt maskiner, for at skifte dem ud med 400 volt opvaskere.

Nej, man skal have en professionel opvasker med garanteret slutskyl på 80°C og digital temperatur i en virksomhed der serverer fødevarer.

En traditionel underbordsopvasker til 50x50 kurve er 60 cm bred og dyb og omkring 83 cm høj, så den kan stå under et stålbord. Afhængig af hvilken model du vælger, vil du skulle afsætte gulvplads til et kalkfilter (Fx AK-1019) og dunke til sæbe og afspænding. Derudover vil du formentlig skulle bruge en vask ved siden af opvaskeren. Kontakt os og hør mere.

Du overvejer måske om du skal have en hætteopvasker i stedet. I kaffebarer, mindre caféer og fælleskøkkener er det typisk rigeligt med en hurtigopvasker under bordet. I større caféer og restauranter, kan man typisk ikke klare sig uden en hætteopvasker.

Der er faktisk en hel del forskelle på de to modeller, som vi beskriver på produktsiderne. Kort sagt anbefaler vi altid LS6. Den er i en bedre kvalitet, har flere vigtige funktioner og er billigere at reparere.