Backbar køleskabe
23 produkter
23 produkter
En backbar er et flaskekøleskab man placerer under en bordplade, integreret i bardisken i restauranter, barer og caféer. Det specielle ved en backbar er, at den blæser varmen ud i bunden af fronten, så man ikke skal lave plads til at køleskabet kan komme af med varmen bagtil, som er nødvendigt med et almindeligt displaykøleskab.
Professionelle backbar køleskabe er også kendt som øl køleskabe, bar køleskabe og backbar coolers. En backbar er i nogle tilfælde et godt alternativ til almindelige fritstående flaskekøleskabe.
Vælg mellem backbarer med skydedøre og hængslede døre. En backbar bruges typisk til specialøl, sodavand, ciders og andre drikkevarer der ikke er på fad. Vi fører to modeller. Begge modeller er med dobbelt glas hvilket er vigtigt for sikkerheden. Den ene er en premium udgave (PV) med lækkert LED-lys, indvendigt aluminium, støjsvag, stærke og tættere trådhylder til flasker med "elefantfødder" og hvor skydedørene holder sig når de skubbes til siden. Den sikrer en relativ hurtig nedkøling på under 1 time. Grundet den indvendige højde er den ideel til long-neck flasker og toppladen kan bruges som arbejdsbord. Den anden er en billig udgave (CV) der er god til prisen set i forhold til energiforbruget. Den er beklædt med plastic indvendigt men skydedørene holder ikke sig selv når de skubbes til siden. Dog spiller energiforbruget en rolle ift. hvor hurtigt du kan køle flasker ned og til store events og festivaller der anbefaler vi en heavy duty model (HV) med hurtig nedkøling, opvarmet front for at undgå kondens og selvlukkende døre.
Skydedøre kræver mere vedligeholdelse over tid grundet fjederen. Derfor er hængslede døre at foretrække, med mindre pladsen foran back baren er trang. Alle modellerne benytter miljøvenlige kølemidler og hører til blandt dem i deres klasse der støjer mindst. Til fustager har vi fustagekølere der kan køle både åbne og uåbnet fustager.
En backbar er industrikøleskab til drikkevarer som integreres under bordpladen i en bar. En backbar skal kunne køle hurtigt ned, fordi dørene ofte bliver åbnet. De bruges nemlig på diskoteker, festivaller, stadions og restauranter, hvor der er et konstant flow i betjeningen. Ligesom med almindelige display køleskabe, er der en række specifikationer der er vigtig at holde øje med når man køber en backbar.
Skydelåger lukker selv i og på enkelte modeller kan lågen stå åben ved påfyldning så man har begge hænder fri. Skydelåger optager mindre plads og er derved ofte det foretrukne valg. Dog sidder der en fjeder i som med tiden skal skiftes. Hængslet dør er en solid løsning, men her skal man bare være opmærksom på, om de åbne døre tager for meget plads i baren, så det går ud over det naturlige arbejdsflow.
1) Dobbeltglas: Så man ikke skærer sig, hvis uheldet er ude og man smadrer en rude. 2) Højt placeret lås: Så man ikke skal bukke sig ned og låse skabet hvis det er nødvendigt. 3) Termostat med plasticbeskyttelse: Så termostaten er beskyttet når du vasker gulvet. 4) Tæt/fintmaskede hylder: Hvis du sælger drikkevarer med store "fødder". 5) Solid top-plade: Hvis den skal bruges som arbejdsbord. 6) LED-lys: Strømbesparende og afgiver ikke varme. 7) Lydniveau: Kig efter Decibel og husk at du ofte har mange apparater samlet på lidt plads. 8) Miljøvenligt kølemiddel: Så belastningen på miljøet bliver mindst mulig.
På nogle modeller holder skydedøren sig selv når du skubber den helt til siden. Dette er en fordel når du fylder den op med varer. Andre modeller lukker altid i af sig selv, og dette gør det mere besværligt at fylde varer i.
Der er mange modeller på markedet. Men det vigtigste, som du bør have for øje er, hvor hurtigt den kan køle flasker og dåser ned. Har du travlt og skal løbende opfylde backbaren, er det en forudsætning, at du vælger en kraftig model, som hurtigt kan trække temperaturen ned. En model der er kvalitetstestet, så den kan holde til mange døråbninger hver dag. Derudover skal du vælge en model med varmeudblæsning i front så den kan bruges til indbygning. Få rådgivning af en forhandler inden du køber.
Du skal være opmærksom på, at backbarer har en blæser i, som fordeler luften/kulden. Det sikrer en ensartet temperatur, men afgiver også noget støj. Derfor fungerer de sjældent til private hjem. Den er lavet til dåser og sodavand. Fødevarer afgiver kondens, og temperatur-intervallet og præcisionen gør også, at den ikke egner sig til fødevarer. Luften skal kunne cirkulere frit og det er vigtigt, at luftvejen ikke blokeres.