Backbar køleskabe

18 produkter

Få op til 20% i rabat

Køb minimum 3 varer for i alt 25.000 kr. og få rabat. På ordrer over 100.000 kr. får du fast 20% i rabat på alle dine køb derefter.

Hvad er en backbar?

En backbar er et flaskekøleskab man placerer under en bordplade, integreret i bardisken i restauranter, barer og caféer. Det specielle ved en backbar er, at den blæser varmen ud i bunden af fronten, så man ikke skal lave plads til at køleskabet kan komme af med varmen bagtil, som er nødvendigt med et almindeligt displaykøleskab.

Professionelle backbar køleskabe er også kendt som øl køleskabe, bar køleskabe og backbar coolers. En backbar er i nogle tilfælde et godt alternativ til almindelige fritstående flaskekøleskabe.

Udvalget

Vælg mellem backbarer med skydedøre og hængslede døre. En backbar bruges typisk til specialøl, sodavand, ciders og andre drikkevarer der ikke er på fad. Vi fører to modeller. Begge modeller er med dobbelt glas hvilket er vigtigt for sikkerheden. Den ene er en premium udgave (PV) med lækkert LED-lys, indvendigt aluminium, støjsvag, stærke og tættere trådhylder til flasker med "elefantfødder" og hvor skydedørene holder sig når de skubbes til siden. Den sikrer en relativ hurtig nedkøling på under 1 time. Grundet den indvendige højde er den ideel til long-neck flasker og toppladen kan bruges som arbejdsbord. Den anden er en billig udgave (CV) der er god til prisen set i forhold til energiforbruget. Den er beklædt med plastic indvendigt men skydedørene holder ikke sig selv når de skubbes til siden. Dog spiller energiforbruget en rolle ift. hvor hurtigt du kan køle flasker ned og til store events og festivaller der anbefaler vi en heavy duty model (HV) med hurtig nedkøling, opvarmet front for at undgå kondens og selvlukkende døre. Ring på 42613995 og få en pris på disse.

Skydedøre kræver mere vedligeholdelse over tid grundet fjederen. Derfor er hængslede døre at foretrække, med mindre pladsen foran back baren er trang. Alle modellerne benytter miljøvenlige kølemidler og hører til blandt dem i deres klasse der støjer mindst.  Til fustager har vi fustagekølere der kan køle både åbne og uåbnet fustager.

Tjek strømforbruget på billige alternativer 

En backbar står ofte tændt hele året rundt og derfor skal man være opmærksom på strømforbruget. Det kan svinge meget fra model til model. Vi har undersøgt nogle af de billigste modeller på markedet, og kan se, at de ofte bruger 20 til 40 procent mere i strøm. Det er et krav at informere om energiklassificering og energiforbrug, og gør det ikke det, skal man holde sig væk. Hvis vi sammenligner strømforbruget på de billige modeller med de modeller vi fører, kan man opnå en besparelse mellem 335 kroner og 1.000 kroner ekskl. moms om året (2018-priser). Det du sparer ved at købe noget af det billigste på markedet, kan du hurtigt komme til at betale i strøm, og ofte mere til.

Tjek støjniveauet

Nogle backbarer larmer mere end andre, og da en backbar står tæt på kunden og dine ansatte, bør du også undersøge støjniveauet inden du køber. Selv en lille forskel i decibel på 3 enheder giver en mærkbar forskel.

Et højt støjniveau er ofte også et tegn på at der er brugt komponenter af en ringere kvalitet.

Holder skydedøren sig selv?

På nogle modeller holder skydedøren sig selv når du skubber den helt til siden. Dette er en fordel, når du fylder den op med varer. Andre modeller lukker altid i af sig selv, og dette gør det mere besværligt at fylde varer i.

Hængsler

En backbar bliver åbnet mange gange i løbet af en dag, og efter en kort årrække kan det resultere i problemer med hængslerne. Derfor er det også vigtigt at vælge en model med solide hængsler. Det ville være en skam at skrotte et ellers velfungerende køleskab fordi det ikke kan betale sig at skifte hængslerne. Hvis du har behov for det, kan du besøge vores underleverandør og mærke forskellen på modellerne. Du skal bare ringe i forvejen og aftale en tid på 42 61 39 95.

Er der garanti på produktet?

Når du føler dig fristet til at købe ved en udenlandsk webshop, så husk på, at de kun giver dig den obligatoriske reservedelsgaranti. Skulle der ske noget med produktet er det op til dig selv, at stå for fejlsøgning og rekvirering af reservedelen. Der kan være lang ventetid på reservedelen, og hvis det ikke virker er du lige vidt. Derfor anbefaler vi altid, at du køber hos en dansk leverandør og sikrer dig, at der følger en ordentlig garanti med produktet. En køletekniker er dyr i timeløn og kørsel, og et simpelt servicebesøg løber ofte op i kr. 1.500 ekskl. moms.

Spot en billig model

Mange bruger buzzwords som kvalitet i sammenhæng med lave priser. Pris og kvalitet hænger sammen. Hvis du ser en billig model, kan du ofte spotte den lave kvalitet, ved at sælgeren fremhæver en enkelt komponent i produktet der er fremstillet af en kendt leverandør. Ellers kan du ofte spotte det ved højt energiforbrug - andre gange ved at de bruger gamle typer kølemiddel der er forurenende. Derudover er evnen til at køle hurtigt ned meget vigtig, men det går også ud over energiforbruget.

Er du i tvivl?

Så kan du ringe til os på telefon 42613995.

    GUIDE TIL BACKBAR
    Læs inden du køber.
    SE GUIDE
    MINIBARER
    og små køleskabe
    KØB HER

    Ofte stillede spørgsmål

    En backbar er industrikøleskab til drikkevarer som integreres under bordpladen i en bar. En backbar skal kunne køle hurtigt ned, fordi dørene ofte bliver åbnet. De bruges nemlig på diskoteker, festivaller, stadions og restauranter, hvor der er et konstant flow i betjeningen. Ligesom med almindelige display køleskabe, er der en række specifikationer der er vigtig at holde øje med når man køber en backbar.

    Skydelåger lukker selv i og på enkelte modeller kan lågen stå åben ved påfyldning så man har begge hænder fri. Skydelåger optager mindre plads og er derved ofte det foretrukne valg. Dog sidder der en fjeder i som med tiden skal skiftes. Hængslet dør er en solid løsning, men her skal man bare være opmærksom på, om de åbne døre tager for meget plads i baren, så det går ud over det naturlige arbejdsflow.

    1) Dobbeltglas: Så man ikke skærer sig, hvis uheldet er ude og man smadrer en rude. 2) Højt placeret lås: Så man ikke skal bukke sig ned og låse skabet hvis det er nødvendigt. 3) Termostat med plasticbeskyttelse: Så termostaten er beskyttet når du vasker gulvet. 4) Tæt/fintmaskede hylder: Hvis du sælger drikkevarer med store "fødder". 5) Solid top-plade: Hvis den skal bruges som arbejdsbord. 6) LED-lys: Strømbesparende og afgiver ikke varme. 7) Lydniveau: Kig efter Decibel og husk at du ofte har mange apparater samlet på lidt plads. 8) Miljøvenligt kølemiddel: Så belastningen på miljøet bliver mindst mulig.

    På nogle modeller holder skydedøren sig selv når du skubber den helt til siden. Dette er en fordel når du fylder den op med varer. Andre modeller lukker altid i af sig selv, og dette gør det mere besværligt at fylde varer i.

    Der er mange modeller på markedet. Men det vigtigste, som du bør have for øje er, hvor hurtigt den kan køle flasker og dåser ned. Har du travlt og skal løbende opfylde backbaren, er det en forudsætning, at du vælger en kraftig model, som hurtigt kan trække temperaturen ned. En model der er kvalitetstestet, så den kan holde til mange døråbninger hver dag. Derudover skal du vælge en model med varmeudblæsning i front så den kan bruges til indbygning. Få rådgivning af en forhandler inden du køber.

    Du skal være opmærksom på, at backbarer har en blæser i, som fordeler luften/kulden. Det sikrer en ensartet temperatur, men afgiver også noget støj. Derfor fungerer de sjældent til private hjem. Den er lavet til dåser og sodavand. Fødevarer afgiver kondens, og temperatur-intervallet og præcisionen gør også, at den ikke egner sig til fødevarer. Luften skal kunne cirkulere frit og det er vigtigt, at luftvejen ikke blokeres.