KAFFEBAR OG CAFÉ

- Kom godt fra start

Mange ting kan gå galt når man starter en café, og derfor er der mange der må dreje nøglen om inden der er gået to år.  Få en god start og kontakt Cosina, hvor du får en god og personlig rådgivning inden du tager de vigtigste beslutninger.


Guide til opstart af café

Hvis du står og skal igang med en helt ny café, så kan du læse vores guide om at starte en café eller restaurant. Den indeholder 9 trin, som enhver restauratør bør tage stilling til. Hvis du har brug for yderligere rådgivning kan du kontakte os på telefon +45 42 61 39 95.


Hvad koster det at starte en kaffebar eller café?

Hvis man tager udgangspunkt i en mindre café, der har fået et lokale med fungerende elektricitet, lys og tilstrækkelige vvs-installationer, så kommer man til at bruge fra omkring 250.000 kr. inkl. inventar.

Hvis man har særlige krav, kan det sagtens blive meget dyrere. Hvis man derimod køber billigere mærker kan man måske spare i omegnen af 20-30.000 kr. 

Ofte er det dog de 20-30.000 kr. der gør, at man inden for det første år, får problemer med udstyret. Og derudover vil energiforbruget på billigere ovne, opvaskere og køleskabe inden få år, eller måneder, overstige den besparelse.

Man går altid over sit budget, så uanset hvad, bør du tilføje 20 procent til din investering. Hvis du har lavet en indkøbsliste på 100.000 kr. skal du altså budgettere med 120.000 kr.


Et par af vores kunder

Locals Kaffebar i Vanløse

Locals kaffebar havde en succesfuld åbning i november 2019. Vi har været med fra starten som rådgiver og leverandør af storkøkkenudstyr. Vi har bl.a. leveret én hurtigopvasker, blødgøringsanlæg, bord i rustfrit stål med to vaske, armatur med spulearm, arbejdsbord, hygiejnevaske, konvektionsovn, lager køl/frys, kage- og kølemontre.

Locals kaffebar

FÅ ET UFORPLIGTENDE MØDE I AARHUS


Hvilket udstyr skal man bruge?

Espressomaskine

Enhver kaffebar eller café skal have en god italiensk espressomaskine. Der findes mange mærker, men mest populær er Nuova Simonelli Appia.

Kaffekværn

Der skal et godt kaffekværn til når man investerer i en espressomaskine. Det er ikke her man skal spare.

Filterkaffemaskine

Der er ikke noget i vejen for en god kop filterkaffe, og mange efterspørger det. Her kan man få modeller fra 2.000 til 10.000 kr.

Bar / betjeningsdisk

Med mindre du overtager et lokale med inventar, skal du have lavet en bar eller betjeningsdisk.

Køkkeninventar

Et eller flere stålborde med minimum én vask og eventuelt opvaskebord. Derudover stålhylder til kopper, glas, opbevaringsbøtter, m.m.

Opvasker

Underbordsopvasker til kaffebarer og mindre caféer eller hætteopvasker til større steder.

Vandbehandling

Espressomaskiner skal altid tilkobles et filter, og i mange dele af landet skal opvaskere også have blødgøringsanlæg.

Køleskabe

Der skal som minimum være et lille køleskab til mælk og andre fødevarer man bruger i caféen. En backbar er et godt valg.

Service

Der skal bruges mange kopper, tallerkener, glas og bestik i en café. Sørg for at det er praktisk, samtidig med et godt design.

POS / kasseaparat

Et POS eller kasseaparat kan blive ret dyrt, men hvis du kun har en lille kaffebar, kan du bruge nogle af de simple og billige digitale løsninger.

Cafémøbler

Interiøret er vigtigt, da det både skal se godt ud og samtidig være praktisk. Der er uendelige muligheder. Nyt som brugt.

Ovn

De fleste kaffebarer og caféer har brug for en ovn til at varme eller decideret bage brød og kager. En simpel konvektionsovn kan være nok. 
Espressomaskiner - guide

Hvad skal der være i en professionel espressomaskine? 

  • Der skal være 2 eller 3 gruppehoveder i travle caféer, mens én er nok i sandwichbarer og små restauranter. 
  • Steamer/damper til at lave mælkeskum.
  • Vandudtag til rengøring og til at lave americano.
  • Hævet gruppehoved så du kan lave kaffe latte i høje glas.
  • Programmerbar vandmængde (volumetric), så dit produkt altid har samme høje kvalitet.

Nice to have

  • Kopvarmer på toppen, så du ikke bruger kolde kopper til varm kaffe. 
  • Ekstra steamer, så man har to. 
  • Regulering af damp fungerer med en vippearm/knap i stedet for de klassiske der skal drejes.
  • Isolerede steamere, så man ikke brænder fingrene når man rører steam-armen.

Kort om professionelle espressomaskiner 

De espressomaskiner du ser på caféer er typisk semiautomatiske ”traditionelle” espressomaskiner, hvor doseringen er automatiseret (og programmerbar), så man kun skal kværne kaffen og stampe den i filterholderen. Derefter klarer maskinen resten. Normalt er der også en manuel funktion, så man selv kan dosere vandmængden fra kop til kop. 

Til sammenligning kan en fuldautomatisk espressomaskine kværne, dosere og brygge med et klik på en knap. Disse er ret dyre, hvis kvaliteten skal være okay, og kaffebarer der går op i kaffen vil aldrig overlade al arbejdet til en maskine.

Mærker 

Der findes et utal af mærker inden for semiautomatiske espressomaskiner, og en god håndfuld af dem er oppe i den øverste klasse, hvor der bruges mange ressourcer på research og udvikling. Her kan nævnes Nuova Simonelli, Victoria Arduino (ejet af Simonelli), La Marzocco, Carimali, La Pavoni, Bezzera og WEGA. 

Billigere mærker forsøger at efterligne dem, men der er stadig stor forskel. 

Generelt er der ikke stor forskel på de funktioner der bliver tilbudt. Det er på designet, komponenterne og brugervenligheden i de digitale displays, at der er nogle forskelle. Men du går ikke galt i byen uanset hvilken af de bedre mærker du køber. 

Langt de fleste bør vælge en entry-level espressomaskine, som typisk er en to-gruppers model til omkring 20-30.000 kr. ekskl. moms. Det kunne for eksempel være den populære Nuova Simonelli Appia II VOL 2 gr., der står i et utal af kaffebarer og ceféer i Danmark.
FÅ ET UFORPLIGTENDE MØDE I AARHUS.

Vi ser ofte små caféer begå nogle fejl, som kunne have været undgået med en smule professionel rådgivning. 

En god start er vigtig, fordi man har brug for hver eneste krone i de første måneder, hvor man prøver at opbygge en forretning. 

Mark Andersen, Medejer


Cosina ApS

Hermodsvej 18 b
8230 Åbyhøj

Ring

42 61 39 95

Email

info@cosina.dk


Cosina - Din professionelle partner

Vi har eksisteret siden 2014, men har allerede hjulpet mere end 2.000 kunder i Danmark og Norden.

Lagervarer ekspederes og sendes lynhurtigt direkte til dit firma, og komplette projekter følges til dørs med den største opmærksomhed fra din kontaktperson i Cosina.

Er du i tvivl?

☆☆☆☆☆

Vi bestræber os efter at give den bedste service i branchen, og derfor er feedback fra vores kunder vigtig for os. Du kan se hvad andre kunder fortæller om Cosina på Trustpilot.com.