Hvad er forskellen på en tankopvasker og en friskvandsopvasker

Står du som café- eller restaurantejer og skal tage beslutningen om, hvilken industriopvasker du skal købe? Så vil du stå med valget, om at købe en tankopvasker, også kendt som en hurtigvasker, eller en friskvandsopvasker.

En friskvandsopvasker er altid en underbordsopvasker, der kan stå under en disk. En tankopvasker derimod kan både være en underbordsopvasker og en hætteopvasker, altså en høj model

Hvad er en tankopvasker (hurtigvasker)?

Zanussi tankopvasker

En tankopvasker bruges typisk på de travle spisesteder, fordi den typisk kan klare vaskeprogrammer ned til 1.30 minut. Det skyldes bl.a. at en tankopvasker indeholder en tank med opvarmet vand, som den genbruger 20-35 gange. Den kræver dog også, at du skyller servicen inden du sætter den ind. Den laver slutskyl på 80 grader med frisk vand for at desinficere servicen.

Ulempen ved en tankopvasker er, at den typisk kræver plads til ekstern vandbehandling (BWT flaske) samt sæbe og afspænding, som står i dunke ved siden af maskinen. Man skal også have plads til en vask og et tørrebord ved siden af.

Af populære tankopvaskere kan nævnes Zanussi LS6 og Jeros 950.

Hvad er en friskvandsopvasker?

Miele friskvandsopvasker

En friskvandsopvasker bruger frisk vand hver gang, og kan klare programmer ned til cirka 15 minutter. De er populære på kontorer og i små køkkener, hvor man ikke har det store behov. Fordelen er, at de er nemme (fungerer ligesom husholdningsmaskinen derhjemme) og de fylder ikke meget, fordi de typisk har integreret vandbehandling og sæbe-dosering. Du behøver heller ikke at skylle servicet inden.

Af populære friskvandsopvaskere kan nævnes Miele PFD 404, PFD 101 og PFD 104.

Hvad skal jeg vælge?

En tankopvasker er typisk noget billigere end en friskvandsopvasker. Men sammenlagt, når du tilføjer BWT-flasken og alle de omkostninger der er forbundet med at forskylle og vente på servicen bliver tør, lander du alligevel i nærheden af prisen på en friskvandsopvasker. Derfor bør du vælge en tankopvasker, hvis du har perioder på dagen, hvor du skal vaske 3-4 gange i timen. Her har en friskvandsopvasker nemlig svært ved at følge med. Så er du en travl café eller en restaurant, skal du nok vælge en tankopvasker.

En friskvandsopvasker er til dig, der ikke har de store spidsbelastningsperioder. Det kan være kaffebaren, foreningskøkkenet eller den lille café, som kun skal vaske en gang i timen cirka. De kunder der vælger en af vores Miele friskvandsopvaskere i stedet for en tankopvasker, er dem der vil spare pladsen og gøre det så nemt som muligt at betjene opvaskeren.