Guide til vandbehandling

Blødgøring og afkalkning af vand til industriopvaskere, espressomaskiner og andet storkøkkenudstyr.

Vand er ikke bare vand.

Det vand der kommer ud af hanen er måske af drikkekvalitet, men kalkindholdet er i de fleste områder af landet så højt, at restauranter har brug for at behandle vandet inden det bliver brugt til fx opvaskemaskinen eller kaffemaskinen.

Vi er forhandler af professionelle vandbehandlingsløsninger fra HOH/BWT. Disse løsninger vil altid være en overvejelse værd, fordi det vil gøre din hverdag nemmere, forbedre din kundes oplevelse og i sidste ende spare dig for tid og penge.


Maskiner der bruger vandbehandling

Opvaskemaskiner 

 • Renere opvask og dermed flottere service.
 • Forlænge maskinens levetid.
 • Færre driftstop.
 • Reducering af mængden af afspændingsmiddel og sæbe.
 • Fjerne behovet for efterpudsning.

Kombi- og konvektionsovne (Bestmax) 

 • Undgå tilkalkning af ovn og dyser.

Isterningmaskiner (Bestmax) 

 • Undgå tilkalkning.
Kaffe- og espressomaskine (Bestmax/ Premium/ Protect) 
 • Reducere behovet for kaffepulver med 20 %.
 • Bedre smag.
 • Undgå afkalkning.

Let at komme i gang 

Det er ret simpelt at komme i gang med vandbehandling uanset om du står og skal bruge en filterpatron til en kaffemaskine, en afkarboniseringsflaske til en underbordsopvasker eller et omvendt osmoseanlæg hvor glasset fra opvaskemaskinen bevarer sin glans og behovet for efterpolering helt er væk. Delene kan købes enkeltvis, men flaske og osmoseanlæget kan også lejes til en fast månedlig pris inklusiv forsikring.


Hvis du er barista

Særligt for kaffe er vandkvaliteten en afgørende faktor, og har du en espressomaskine vil du med et omvendt osmose-anlæg fra BWT først fjerne alle smagsforstyrrende stoffer og efterfølgende vil du med miniralfilteret Best Premium tilføje magnesium som fremhæver smagen og tydeliggør nuancerne.

Sådan en løsning starter fra kr. 20.000 ex. moms


Bestmax vandfilter

Generelt for Bestmax vandfiltrene er, at de kan holde i 12 måneder. De findes i forskellige størrelser og kan monteres lodret og vandret. Du finder den optimale størrelse ved at regne ud hvor mange liter vand du kører i gennem filteret på 12 måneder. Det kræver et installations-kit med hoved, slange og Bestflush. Det kan være en god ide at tilkøbe BWT Aquameter, der måler hvor mange liter vand der er blevet behandlet. Når flasken skal udskiftes, kan du gøre det selv uden brug af værktøj. Bare du husker at indstille bypass’en korrekt efter vandets hårdhed.

Vandfiltrene som vi forhandler findes i tre udgaver:Afkarboniseringsflasker (AK 1030 & 1019)

Generelt for delvis afsaltning (ak-flasker) beskytter de maskinen mod kalk og giver en næsten pletfri opvask. Kun glas skal efterpoleres, tallerkener og service vil være klar til at blive sat på plads.

Flasken skal ikke vedligeholdes og vandkvaliteten er bedre end ved et blødgøringsanlæg. Der sidder en SMS-boks på flasken som giver BWT besked når kapaciteten er opbrugt. Det vil typisk ske efter 1600 – 2400 vaske alt efter hvor i landet du bor. BWT kommer automatisk ud og ombytter flasken. Flasken kan lejes eller købes og der vil være en etableringsudgift samt en udgift på ombytning af flasken. Indgår man en lejeaftale sparer man 20 % på ombytningen.

Husk der skal være plads til flasken og en stikkontakt inden for 1 - 1 1/2 meter fra flasken.


Omvendt osmoseanlæg til opvaskemaskine

En af de bedste løsninger på markedet er et omvendt osmoseanlæg som fungerer ved at vandet presses igennem en membran og derved efterlades der kun de rene vandmolekyler tilbage. Der er derfor ingen kalk eller saltpletter. Opvasken er skinnende ren og der er ikke behov for at pudse glassene. Forbruget af sæbe- og afspændingsmiddel er minimalt.  Vi markedsfører en af de førende modeller fra BWT med  minimalt vandforbrug. De findes i forskellige udgaver alt efter hvor meget vand der er behov for i timen.  


Få vejledning

Hårdhed kan gøres op i forbigående og permanent. Forbigående kan fjernes med afkarbonisering (Bestmax) og permanent ved 100 grader (Best Protect eller blødgøringsanlæg). Da der er store forskelle på vandhårdheden rundt om i landet, anbefaler vi altid, at du får vejledning, inden du foretager et køb. Eksempelvis kan en optimal ph-værdi og kalkbeskyttelse mindske eventuelle korrosioner i kaffe- og espressomaskiner. Derved sikrer du dig også, at du får det rigtige produkt og den korrekte dimensionering.

Leveringstider for vandbehandling

 • Osmose: 4-7 hverdage
 • AK-flaske: dag til dag 
 • Bestmax: dag til dag
 • Installation: 3 hverdage