Guide til industri-stavblender

En stavblender er efterhånden et nødvendigt redskab i mange restauranter, caféer, storkøkkener og pizzeriaer. Den sparer én for tid, og er let at bruge i flere sammenhænge uanset om det er en tallerkenanretning der blendes, en stor gryde med pizza sauce eller dagens suppe. Der er mange modeller på markedet. Vi fører de fleste af dem og guider dig gerne på vej, således at du finder det rigtige produkt til dit behov.

Det skal du gå efter ved simpelt behov

Langt de fleste af vores kunder har et simpelt behov og laver de samme opskrifter hver eneste dag. Det kunne være mayonnaise til smørrebrød, pizza sauce eller tomat suppe. Når behovet ikke er større, handler det i princippet bare om at finde: 

1. En model med en passende lang stav til eksempelvis de gryder man bruger. Her kan man kigge efter længden eller se på kapaciteten i liter som produktet er anbefalet til. 

2. En model der ligger godt i hånden og ikke vejer for meget. Det er hårdt i længden at bruge en tung stavblender og er man oppe i en stor model vil det være en god i det at tilkøbe et beslag til gryden som aflaster dit håndled. De simple modeller kører ofte med en høj fast hastighed og giver ikke mulighed for at regulere farten. 

3. Den skal være let at rengøre. Det opnår du nemmest ved at vælge en model med aftagelig stav. Her kan man dreje staven af og vaske med varmt vand. 

4. Motordelen skal være relativ kraftig (over 180 W) og ikke larme for meget. På effektsiden viser det sig ofte, at de dyre modeller har den ekstra kraft fordi de udnytter effekten bedre. Derfor kan man ikke altid sammenligne outputtet som måles i watt på tværs af producenter. 

Den skal have en sikkerhedsfunktion der kræver begge hænder for at starte den (ofte en selvfølge i dag)..

Til et større og mere varieret behov (Dynamic)

Hvis dit behov er større end det forudgående, så skal du også tage højde for følgende: 

1. Hvis du ofte bruger stavblenderen skal den have en god ventilation. En model fra Dynamic har en afkølende/høj ventileret motor som gør, at den ikke bliver varm. 

2. Hvis du bruger den i et fedtet miljø, skal den gerne være højisoleret. En model fra Dynamic er dobbelt isoleret og tåler at blive brugt i et belastet miljø. 

3. Behov for ekstra udstyr som piskeris er ofte kun muligt på de dyre modeller. De billige stavblendere giver ikke altid mulighed for at stavblenderen kan påsættes et piskeris. I mellemklassen finder du ofte en stavblender hvor der enten følger et piskeris med eller muligheden for at tilkøbe det. Den er praktisk, fordi du nemt kan piske fløde, pandekagedej eller lignende. 

4. Hvis du skal bruge en blenderstav, blenderskål, puréstav eller lignende. Vælger du et produkt fra den øverste hylde, får du mulighed for at tilkøbe tilbehør der omdanner din stavblender til en multifunktionel maskine. Hvis dit behov er mere krævende, anbefaler vi den franske Dynamic model. Den vejer mindre end andre mærker i samme kategori. Især deres serie med variabel hastighed, aftagelig stav og auto-run som er en sort knap du trykker på, og så holder den selv farten konstant. Den bruges i hele verden, og er et solidt højkvalitetsprodukt. Du kan vælge kun at købe motordelen og tilkøbe udvalgte værktøjer, eller du kan vælge en samlet pakke med flere dele. 

Puréstav der er ideel til at mose kartofler, dampede grøntsager og lignende på en skånsom måde som bevarer strukturen. Den fungerer også godt til at lave revet ost. 

Blenderstav suger ingredienser op, knuser dem med en hammer og skyder dem ud af siden igennem små huller. Det er en hurtig måde at emulgere eller blende til en ensartet og glat masse. 

Blenderskål hvis du hurtigt skal hakke krydderurter, krydderier, nødder med mere. Fungerer ved at du skruer motordelen på skålen. 

Piskeris. Den er praktisk idet du nemt kan piske fløde, pandekagedej eller lignende. Risene kan let hives ud for en nem rengøring. 

Krog til at holde staven fast til grydens kant. Den kan tilkøbes Dynamics modeller med aftagelig stav og anbefales til de store stavblendere for at aflaste dit håndled. Den følger med til Senior modellerne fra Dynamic med aftagelig stav. 

- Tilbehør skal helst ikke være af plastic. Det holder ikke i længden ved hyppigt brug. Her giver det god mening at bruge et par ekstra kroner på noget i stål. 

5. Hvis den skal bruges på et plejehjem/hospital eller lignende institution Dynamics ”clean up foot” gør at du let og hurtigt kan adskille bladet og staven for en grundig rengøring. Den er især tiltænkt hospitaler, plejehjem og andre institutioner med høje hygiejnekrav.

Tips til brug af stavblender

1. Hold staven lidt på skrå når du bruger den. Ellers danner du et lufthul der slider unødvendigt på maskinen. 

2. Opnå større frihed med en trådløs model. Madlavning går ud på finesse, lethed og at udvikle retter som skinner igennem på kundens tallerken. Du kan forstærke smagsoplevelse ved en hurtig blendning inden anretning. Her er især vores trådløse model fra Dynamic et oplagt valg. Du kan tage den med dig rundt i køkkenet. Den leveres med en oplader og et lithium-batteri. Den kan køre 30-45 min på en opladning og det er en fordel at købe et ekstra batteri, så du hurtigt kan udskifte den. Den fås enten med fast hastighed, to hastigheder eller variabel hastighed. En cylinderformet skål er et must og i den kan du eksempelvis lave mayonnaise. Du kan endda tilkøbe en shake stav, hvis du skal lave smoothies, cocktails eller milkshakes. Hollandaise, vinaigrette og mayonnaise laves på ingen tid med en beater disk. Lav smoothies af friske frugter og skummet mælk med et fladt blad fra Dynamic. 

3. Lav krydderimiks med blenderskål lige inden brug for at bevare friskheden, kaffebønner, chokolade, rasp, nødder med mere. 

4. Skumme og lette en sauce op så den strækker længere. Putte urter i så den får noget friskhed. Hvis du vælger at hakke dem på et skærebræt, sidder urterne ofte fast alle steder. 

5. Blend ingredienser direkte i din kipsteger og andre lave beholdere med Dynamic SMX modellen. Den er tiltænkt storkøkkener. Der findes en større model til større kar. Her kan der tilkøbes et stativ man skruer på kipstegeren, således at stavblender spændes fast dog stadig med mulighed for at styre den. Har man et kogekar findes der en speciel stående model på hjul kaldet Gigamix. 


Kontakt os på 42613995 hvis du har spørgsmål til industristavblendere.