Koncepter til restaurant, café og takeaway
Vi har igennem årene oplevet mange forskellige koncepter hos vores kunder, og gennem disse erfaringer har vi taget nye produkter ind i sortimentet der matcher disse koncepter. Her på siden finder du nogle af de koncepter vi har set størst succes med. Brug det som inspiration, og hvis du vælger at hoppe ud i det og starte en restaurant, café eller food truck, kan du ringe til os og få gode råd med på vejen.
Læs om storkøkkenudstyr, valg af lokaler, leasing og meget mere der klæder dig på som ny restauratør.
Har du drømmen om at starte en restaurant, men mangler det store roadmap til at komme godt i gang?
Det er vigtigt, at du vælger den rette storkøkkenleverandør, så du ikke står med en masse problemer helt selv.
MIKROBAGERI
I en tid hvor de klassiske bagerier har svært ved at konkurrere med supermarkederne, er mikrobagerier spiret op af jorden som påskeliljer på en varm forårsdag.
De kan konkurrere fordi der er lavere omkostninger til medarbejdere, lokaler og maskiner. Forretningsmodellen er mere simpel og fleksibel for den selvstændige.
PASTERIA
Der er ikke mange restauranter der laver sin helt egen friske pasta efter mamas opskrift. Derfor kan du skille dig ud fra dine konkurrenter, og lave et koncept der har den friske pasta som omdrejningspunkt. Du behøver heldigvis ikke at trække pastaen ud af en lille pastamaskine med håndsving. Du kan få en fuldautomatisk maskine der klarer både æltning og udtrækning.
CRÊPERIE
Pandekager har længe været populære, men originale crêperier med den gode franske pandekage i centrum, findes der ikke mange af i Danmark. Derfor har du muligheden for at lave et meget skarpt koncept, hvor der er en høj avance på varerne og et minimalt spild. Og det giver typisk en ret god forretning, hvis du bare har adgang til kunderne.
MEXICANSK
Mexicansk mad har altid været underrepræsenteret i Danmark, og selvom flere mexicanske spisesteder er dukket op, mangler der stadig seriøse mexicanske restauranter i mange af de danske byer. Der er rig mulighed for at lave et originalt koncept med f.eks. tacos eller burritos, som de mest klassiske retter, kombineret med et unikt udvalg af gode mexicanske drinks.
ISBUTIK
Et af de mest profitable koncepter i branchen er isbutik. Det kommer naturligvis helt an på din placering. Det er et sæsonbegrænset koncept, så overvej, hvordan du kan komplementere salget i vinterhalvåret.
Enten kan du holde helt lukket, hvis højsæsonen er god nok, eller også kan du sælge kaffe, kager og brød om vinteren.
PIZZERIA
Pizza er et af de mest klassiske restaurant-koncepter der findes. Det betyder selvfølgelig at konkurrencen er høj, men også at der er stor efterspørgsel efter både billige pizzaer og gourmet-pizzaer. Hvis du springer ud i det, skal du være sikker på, at du differentierer dig fra dine konkurrenter.
Menukort idéer
Tag inspiration fra vores test-menukort, der gør brug af vores best practice inden for menukort-design.

