Hvad er de 6 vigtigste funktioner i en restaurantovn?

I en restaurantovn er der flere vigtige funktioner, der bidrager til effektiv madlavning og opretholdelse af en gnidningsfri drift i køkkenet. Her er de fem vigtigste funktioner:

1. Temperaturkontrol: Evnen til at justere og opretholde en præcis temperatur er afgørende for at opnå konsistente resultater i den mad du sender ud til dine kunder. En pålidelig temperaturkontrol tillader kokken at tilberede forskellige retter med præcision, uanset om det drejer sig om bagning, grilning, eller stegning. Du kan med fordel vælge en ovn der har en funktion ala "ADAPTIVE.Cooking", som du får i Unox' Cheftop og Bakertop PLUS-modeller. Den funktion redigerer nemlig opskriften live under bagningen, hvis døren har været åben længe eller hvis du fylder ovnen helt op.

2. Styring af luftfugtighed. Mange konvektionsovne har dampfunktion, men kan ikke styre luftfugtigheden. Moderne kombiovne har til gengæld en præcis og automatisk fugtighedsstyring der kan justere og fjerne fugt fra ovnkammeret, så det matcher den opskrift man bruger. I en Unox kombiovn hedder det CLIMALUX™, men andre mærker har deres egen betegnelse for det.

Med CLIMALUX™ undgår du svind i kødet når du steger, og du kan lave lækre sprøde pommes frites og ikke mindst kan du lave forskellige retter efter hinanden.

3. Tidsstyring: Timerfunktionen tillader kokken at planlægge madlavningsprocessen og sikre, at retterne bliver færdig på samme tid. Dette er især vigtigt i en travl restaurant, hvor timing er afgørende for servering af retter til tiden. Smart tidsstyring som "MULTI.Time", er også med til at optimere brugen af ovnen. Når det er vigtigt at alle ved bordet får maden på samme tid, kan du gøre brug af funktionen "Mise-en-place", som også fås i Unox Cheftop og Bakertop PLUS.

4. Flere madlavningsfunktioner: En industriovn i en restaurant skal kunne have forskellige tilberedningsteknologier. For eksempel røge-funktion, damp og dehydrering. Dette giver kokke mulighed for at tilberede en bred vifte af retter og opnå forskellige teksturer og smage.

5. Jævn varmefordeling: En jævn varmefordeling i ovnen sikrer, at alle dele af retterne tilberedes ensartet, uden hotspots eller ujævn afbagning. Når du skal vælge en ovn med jævn varmefordeling, skal du gå efter en model med gode og mange blæsere, som kan køre med og mod uret. Det giver en bedre varmefordeling i ovnen. Antallet af hastigheder på blæseren er også afgørende, da mange desserter og små kager skal bruge en mere afdæmpet hastighed.

6. Rengøring og vedligeholdelse: De fleste af vores kunder ønsker at en restaurantovn skal være let at rengøre for at sikre hygiejnen og forlænge levetiden. Kombiovne fra Unox har forskellige vaskeprogrammer, og PLUS-versionerne kan endda vaske inde bag blæseren. Du kan se vores korte video om Unox SENSE.Klean her.