Få designet et godt menukort

Få tips til selv at designe dit menukort - lige her. Eller lad os hjælpe dig med både design og tryk af helt nye og professionelle menukort til restaurant, café og takeaway.

Menukortet skal repræsentere restauranten

Det første håndgribelige dine gæster bliver præsenteret for, er dit menukort, og det er derfor meget vigtigt, at gæsten får en god oplevelse, så snart de åbner op for dét. 

Hvis dit menukort er slidt og ser hæsligt ud, begynder gæsten at spekulere i, om maden også er det. 

Menukortet repræsenterer dine retter, så derfor skal dit menukort altid stå knivskarpt og se indbydende ud. Opbygning skal gerne være enkel, og det skal være nemt for kunden at overskue pris og ikke mindst sortimentet.  

Tip 1: Følg konceptet

Først og fremmest skal dit menukort stemme overens med restaurantens koncept. 

Er konceptet bygget op omkring børnefamilier, er det en fordel at menukortet har mange illustrationer og måske forskellige farver, for at signalere, at der her er rum for alle. 

Er dit koncept i retningen af gourmet, skal menukortet afspejle seriøsitet og være klassisk.  En neutral baggrund med en kort tekst i sort farve får retterne til at fremstå indbydende, eksklusive og autentiske. 

Dit menukort skal altså afspejle de omgivelser, dine gæster befinder sig i.

Tip 2: Priserne

En af de vigtigste elementer i menukortet er priserne. Du kan f.eks. benytte sig af afrundede beløb uden decimaler, så man ikke fokuserer på prisen. Man kan også bruge  psykologiske priser, såsom 79 kr., så det på den måde ser billigere ud.

Det er vigtigt at huske på, at prisen ikke skal være afgørende for, om dine gæster vælger en bestemt ret. Derfor skal du undgå, at placere priserne i en kolonne for sig, da det det får kunden til at vurdere retterne ud fra prisen, i stedet for beskrivelsen. 

Det kan være en fordel at undlade ”kr.” eller ”,-” efter beløbet, da det får gæstens tanker væk fra, at de er i færd med at bruge penge. 

Tip 3: Fremhæv profitable retter

I enhver restaurant har man nogle retter, som man sælger mere af end andre – og nogle af dem er der større profit på end andre. 

At placere netop disse retter i en markeret ramme eller boks skaber et blikfang hos dine gæster, som kan være svær at slippe igen. Denne ramme eller boks skal placeres i midten - eller lidt højere end midten - af menukortet. 

På den måde øger du chancen for, at gæsten vælger at bestille dine mest profitable retter, som i sidste ende kommer dig til gode.

Tip 4: Detaljerede beskrivelser

Det kan altså være en fordel at gøre dine retter mere eksotiske og autentiske igennem en detaljeret beskrivelse – du skal selvfølgelig bare blot huske, at holde dig til sandheden.

En undersøgelse foretaget af det amerikanske universitet Cornell University har vist, at retter med detaljerede beskrivelser sælger bedre, og det får samtidig gæsterne til at mene, at retterne også smager bedre! 

Du kan se hvordan man kan gøre dette i eksemplet nedenunder.

Eksempel på menukort

Her har vi hurtigt strikket et helt almindeligt café-menukort sammen, som et eksempel på de tips du lige har læst.

Professionelt design

Hvorfor ikke gøre det professionelt fra starten? 

Ring til Cosina på +45 28 15 80 15 og få et tilbud på professionelt design og tryk af menukort eller andet marketingmateriale. Vi har en professionel grafisk designer sidende, som har mange års erfaring med at designe unikke menukort.


Kr. 2.500,-

DESIGN

Pris for design af dobbeltsidet menukort i A4, som kan stå i en kortholder på bordene eller ligge oppe i baren. 

Inkl. 2 runder korrektur.

BESTIL

Kr.  844,-

TRYK

Pris for 200 styk A4 menukort med tryk på begge sider. Der er altså mulighed for at have f.eks. mad på den ene side og drikkevarer på den anden.

BESTIL

TILBUD PÅ DESIGN OG TRYK

Få et tilbud fra Cosina, på hvad det vil koste dig at få designet og trykt menukort og andet materiale til din restaurant.


+45 28 15 80 15