Guide til backbar

Backbarer er køleskabe til integration under en bordplade, typisk i barer og restauranter, men også på stadions og festivaller. Her får du tips til hvad du skal holde øje med.

Spot en billig model 

Mange bruger buzzwords som kvalitet i sammenhæng med lave priser. Pris og kvalitet hænger sammen, men vi har minimeret vores faste omkostninger, så vi kan sælge kvalitetsvarer til en lavere pris. Hvis du ser en billig model, kan du ofte spotte den lave kvalitet, ved at sælgeren fremhæver en enkelt komponent i produktet der er fremstillet af en kendt leverandør. Ellers kan du ofte spotte det ved højt energiforbrug - andre gange ved at de bruger gamle typer kølemiddel der er forurenende. Derudover er evnen til at køle hurtigt ned meget vigtig, men det går også ud over energiforbruget. 

Tjek strømforbruget på billige alternativer 

En backbar står ofte tændt hele året og derfor skal man være opmærksom på strømforbruget, der kan svinge meget fra mærke til mærke. Vi har undersøgt nogle af de billigste modeller på markedet, og kan se, at de ofte bruger 20 til 40 procent mere i strøm. Det er ikke altid, at forbruget står skrevet i produktteksten, og derfor bør man altid dobbelttjekke hos producenten. Hvis vi sammenligner strømforbruget på de billige modeller med de modeller vi fører, kan man opnå en besparelse mellem 335 kroner og 1.000 kroner ekskl. moms om året (2018-priser). Det du sparer ved at købe noget af det billigste på markedet, kan du hurtigt komme til at betale i strøm, og ofte mere til, over den tid du bruger backbaren.

Er der garanti på produktet? 

Når du føler dig fristet til at købe ved en udenlandsk webshop, så husk på, at de kun giver dig den obligatoriske reservedelsgaranti. Skulle der ske noget med produktet er det op til dig selv at stå for fejlsøgning og rekvirering af reservedelen. Der kan være lang ventetid på reservedelen, og hvis det ikke virker er du lige vidt. Derfor anbefaler vi altid, at du køber hos en dansk leverandør og sikrer dig, at der følger en ordentlig garanti med produktet. En køletekniker er dyr i timeløn og kørsel, og et simpelt servicebesøg løber ofte op i kr. 1.500 ekskl. moms.

Tjek støjniveauet 

Nogle backbarer larmer mere end andre, og da en backbar står tæt på kunden og dine ansatte, bør du også undersøge støjniveauet inden du køber. Selv en lille forskel i decibel på 3 enheder giver en mærkbar forskel.

Et højt støjniveau er ofte også et tegn på at der er brugt komponenter af en ringere kvalitet.

Holder skydedøren sig selv? 

På nogle modeller holder skydedøren sig selv når du skubber den helt til siden. Dette er en fordel når du fylder den op med varer. Andre modeller lukker altid i af sig selv, og dette gør det mere besværligt at fylde varer i.

Hængsler

En backbar bliver åbnet mange gange i løbet af en dag, og efter en kort årrække kan det resultere i problemer med hængslerne. Derfor er det også vigtigt at vælge en model med solide hængsler. Det ville være en skam at skrotte et ellers velfungerende køleskab fordi det ikke kan betale sig at skifte hængslerne. Hvis du har behov for det, kan du besøge vores underleverandør og mærke forskellen på modellerne. Du skal bare ringe i forvejen og aftale en tid på 42 61 39 95.


Vi har, gennem de seneste 5 år, solgt flere hundrede køle/fryseskabe, og har derfor 100% tiltro til kvaliteten. Fejlraten er utrolig lav på vores modeller, og ellers er du sikret gennem vores 1 års reklamationsret.

RING PÅ: 42 61 39 95

Jeppe Hansen, Ejer

Miljøvenligt kølemiddel

Vi har altid udelukkende brugt danske leverandører af industrikøleskabe til HORECA-segmentet. Det har vi valgt at gøre, fordi kvaliteten er vigtig.

Det kommer bl.a. til udtryk i de valgte komponenter og kølemidler, som er en essentiel del af køleskabet. Når du handler på cosina.dk vil du typisk finde modeller der bruger enten R290 eller R600a kølemiddel, som er meget mere miljøvenlig end ældre kølemidler, som nogle gange bruges i billigere modeller.

3 serier af backbarer

CV 300 SLIDE

Den billigste serie hedder CV og passer til caféer og kaffebarer.

PV 30 SLIDE

Premium-serien hedder PV og passer til de flestes backbar-behov i små og store barer.

HV 310 GP

HV-serien består af "Heavy Duty"-modeller der er lavet til fx stadions og festivaller.