Sådan kommer du i gang med et pizzeria

Mange derude drømmer om at lave lækre pizzaer, kunderne vil stå i kø for. Men hvor starter man? Det spørgsmål har flere stillet os, og derfor har vi lavet denne guide. I bund og grund er guiden lavet til dig, der længe har drømt om at åbne dit eget pizzeria, men ikke ved hvad der skal til for at komme i gang. Når du har læst artiklen til ende, er det vores forhåbning at du er blevet mere afklaret med det videre forløb.

Friske råvarer - hvor finder man dem

Friske råvarer er det vigtigste for at sikre den gode smag - det som kunderne vil huske dig for og som afgør, om de vender tilbage eller ej. 

Undersøg om der er nogle landmænd, eller et marked, i dit område, der dagligt sælger friske råvarer. Sørg for at indhente priser fra to eller flere.

Alternativt kunne du købe dine råvarer fra grossister såsom Dagrofa S-engros eller Inco. Nogle er "Cash and Carry" hvor du selv skal hente dine varer, og andre leverer til døren.

Hvis du selv kan transportere dine varer på forsvarlig vis vil der være penge at spare ved cash and carry, mens det at få det leveret ofte koster lidt ekstra, men samtidig sparer dig for tid.

Vurder hvad der er bedst for dig.

Det rigtige udstyr

Det kræver en større investering at komme i gang med et pizzeria, men vi anbefaler at købe kvalitet der holder i mange år. Inden for pizzaudstyr er dette ofte varer fra Italien.

1. Røremaskine

Du skal bruge en røremaskine til lave dejen i. Her er det vigtigt at finde en solid maskine der kan røre dejen grundigt. For de billige modeller vil dejen ofte kravle op ad dejkrogen og derfor anbefaler vi en kvalitetsmaskine fra Bjørn. Deres modeller er utrolig driftssikre og ikke til at slide op.

2. Pizzadisk med salatkøler

Du skal også bruge en pizzadisk med salatkøler på toppen. Her holder du dine grøntsager og saucer kolde i små rustfrie beholdere, der går under navnet kantiner eller gastrobakker.

Det er vigtigt at bordpladen er lavet i granit. Hvis du skal betjene kunder, er det er krav at salatkøleren har en glasopsats, der sikrer at kunderne ikke kan hoste eller nyse ned i maden eller på anden måde komme i kontakt med det. Det kunne være den her model.

3. Kantiner/gastrobakker

Kantiner til salatkøleren findes enten i målene GN 1/3 eller GN 1/4 og med en dybde på 100 eller 150 mm.

4. Displaykøleskab

Et displaykøleskab, til salg af sodavand og vand er et must i et pizzeria. Her kan du vælge en med hængslede døre eller skydedøre. Det er lidt en smagssag hvad der er bedst, men da skabet vil blive åbnet og lukket en del, kan det ikke undgås at der er lidt kuldetab. Derfor skal du finde et køleskab der har et lavt strømforbrug.

Hvis du vil sælge alkohol, skal du have en alkoholbevilling, som du får hos politiet.  

5. Lagerkøleskab

Her vil vi anbefale nogle kvalitetsprodukter fra fx Liebherr, der holder i lang tid. Nok findes der billigere alternativer på markedet, men ved at købe kvalitet har du også noget der holder de næste mange år. På den måde kan du også undgå de høje omkostninger der er forbundet med at rekvirere en kølemontør og at skulle vente på en reservedel der skal sendes fra udlandet.

6. Pizzaovn

Du skal naturligvis have en pizzaovn til at lave pizzaen i eller alternativt en båndsteger.

Førstnævnte fungerer bedst til italienske pizzaer, hvorimod en båndsteger er god til deep pan pizzaer, altså en tykkere bund. Herhjemme bruges oftest en herdovn, da den giver en god sprød bund og en jævn varmefordeling. Pizza Master og Sveba Dahlen er nogle af de mest populære mærker, men skulle vi pege på en vil vi anbefale en Sveba Dahlen ovn.

Kontakt os gerne hvis du vil høre mere om denne mulighed.

7. Dejformer

En dejformer fungerer ved at du lægger dejen i og herefter kommer dejen ud i bolle form. Altid i samme størrelse. Hvis du har flair for det, kan du selvfølgelig også gøre det manuelt, som i gamle dage.

8. Pizzaudruller

En pizzadej bliver bedst af at blive rullet ud i hånden. Dermed bevarer du lidt af luften i den og den bobler flot op i ovnen.

Men hvis du skal lave mange pizzaer i løbet af dagen, kan en pizzaudruller gøre arbejdet nemmere for dig. Du placerer dejen i toppen, og den ruller sig ud til den størrelse du vil have den på kort tid. 

9. Grøntsnitter

Du kan med fordel anskaffe dig en grøntsnitter der skærer løg, peberfrugt, tomater, champignon m.m. Du bør gå efter en maskine der er støjsvag, og være opmærksom på at vælge snitteskiverne i rigtig størrelse. 

10. Andre ting

  • Pizzaspade gør det nemt at tage pizza ind og ud af ovnen.
  • En dejkasse der er fødevaregodkendt til opbevaring af dej.
  • Pizzaskærer.
  • Kasseapparat.
  • Industriemfang.