Crêpes er en populær spise, og for dig som sælger dem, er der store muligheder for at lave en god forretning på de lækre franske pandekager. Her på siden får du et overblik over hvordan du hurtigt og billigt kan starte med at sælge crêpes.

CrepesCrepes med nutellaSmå crepes med frugt


En komplet pakke til dig der gerne vil igang, men ikke har det rigtige udstyr. Vi har samlet en pakke med alt det du skal bruge, og lidt til så du ikke skal ud og købe mere foreløbigt.

  

Til dig der vil have alt i én 

Double crêpesstation med 12 tilbehørsbeholdere og hygiejneskærm

 Crepesstation Double

Crêpesstation med to professionelle bageplader, 8 stk. cylinderbeholdere med låg til tilbehør såsom bær, frugt, chokolade og marmelade, 2 stk. små åbne gastronorm kantiner, 2 stk. store åbne gastronorm kantiner, samt en hygiejneskærm i glas. Crêpemaskinerne kører på gas, men fås også med eltilslutning for en merpris. Pris: 19.900 kr,- ex moms.

Læs meget mere om crêpesstationen her.

Single crêpesstation med 8 tilbehørsbeholdere og hygiejneskærm

Single crepesstation
Crêpesstation med to professionelle bageplader, 4 stk. cylinderbeholdere med låg til tilbehør såsom bær, frugt, chokolade og marmelade, 2 stk. små åbne gastronorm kantiner, 2 stk. store åbne gastronorm kantiner, samt en hygiejneskærm i glas. Crêpemaskinerne kører på gas, men fås også med eltilslutning for en merpris. Pris: 13.600 kr,- ex moms.

Læs meget mere om crêpesstationen her.

 

Sådan laver du gode crêpes/pandekager

  1. Når du skal i gang med at lære at lave crêpes skal du holde meget løst på crêpesudrulleren og lave cirkelbevægelser, startende fra midten og hvor du arbejder dig ud mod kanten. Så crêpedejen er jævnt fordelt.
  2. Før du lægger crêpes dejen på skal du tjekke at temperaturen er tilpas høj og sørge for at smøre lidt fedtstop på garniturepladen med fedtudlæggeren.
  3. Hæld herefter lidt af miksen på, men ikke for meget. Gerne hvad der svarer til en størrelse på en lille CD. Brug en kande eller hvad du synes virker bedst for dig.
  4. Fordel dejen ved at holde meget løst i crêpesudrulleren og flyt dejen vha. bøde cirkelbevægelser, startende fra midten mens du langsomt arbejder dig ud mod kanten.
  5. Skyl herefter crêpesudrulleren i en skål vand så der ikke sidder nogle rester på den. Dette vil nemlig ødelægge din næste crêpes.
  6. Vend crêpen med din paletkniv. Den skal have ca. 45 sekunder på hver side. Flere professionelle bruger to garnitureplader, hvor de laver crêpen på den ene, og når de har vendt den, lægger de den over på den anden garnitureplade, så de hurtigt kan sætte den næste crêpes over. På den måde kan du altid have en crêpes igang.
  7. Fyld til sidst crêpen med nutella, frugtstykker eller andre lækkerier.  

 Crêpe dej til professionelle

 

Crêpe maskiner til gas

Single crêpe maskine til gas

Crepe maskine til gas krampouz enkelt

Crêpe maskine fra Krampouz med gastilslutning. Perfekt til boder og food trucks, da den ikke skal tilsluttes elektricitet.

Pris: 4.000 kr,- ex moms.

Læs meget mere om crepes maskinen til gas her

 Double crêpe maskine til gas

crepe maskine til gas dobbelt fra krampouzCrêpe maskine fra Krampouz med gastilslutning. Perfekt til boder og food trucks, da den ikke skal tilsluttes elektricitet.

Pris: 9.300 kr,- ex moms.

Læs meget mere om dobbelt crepe maskine til gas her

 

Crêpe maskiner til el

Crêpe Maskine Krampouz

Crepe maskine til el krampouz

Crepe maskine til el fra Krampouz. Perfekt til indendørs brug hos caféer, restauranter og creperier. 

Pris: 4.300 kr,- ex moms

Læs meget mere om crêpe maskinen her.

Crêpe Maskine Krampouz dobbelt

Dobbelt crepe maskine til el fra Krampouz. Perfekt til caféer, restauranter og creperier. 

Pris: 9.400 kr,- ex moms

Læs meget mere om crêpe maskinen her.

 

En fornuftig investering

Omkostninger / crêpe

Crêpe dej: 1,50 kr

Crêpe fyld: 5,00 kr

Tallerken & servietter: 1,50 kr

Omkostninger per stk: 8,00 kr

 

Investering

1 stk. Crêpemaskine 3,6 kW: 4.300 kr 

1 stk. Crêpe tilbehørspakke: 699 kr

 

Total investering: 4.999 kr

 

Break even

Investering: 4.999 kr

Pris per crêpe: 40 kr (32 +moms)

Overskud per crêpe: 24 kr

Investeringen er betalt hjem efter 209 crêpe

 

 

Tilbehør til crêpemaskiner

Når du starter en crêpebod skal du huske at have styr på al tilbehøret. Vi har samlet en tilbehørspakke her, som indeholder en masse vigtige værktøjer du får brug for.

 

Billeder af Janine, Kanko*, Brisbane Falling

***Hvis du laver pandekager på forhånd på gas og varmer dem op inden servering, skal du regne med at bruge 1 krone i gas per pandekage. Hvis du laver madpandekager, så skal du forvente at bruge 15 kroner på fyld per pandekage***