Projekter

FÅ RÅDGIVNING TIL DIT NYE FORRETNINGSKONCEPT

Gå ikke glip af muligheden for at få rådgivning og gode tips hos Cosina når du starter et projekt. Vi hjælper små erhvervsdrivende og nye i restaurationsbranchen, som har en drøm eller en idé, men mangler en partner til at skubbe projektet i mål.



Ny i restaurations-branchen?

Hvis du ikke har prøvet at drive en cafe, restaurant eller takeaway, så bør du læse vores artikel med svar på de vigtigste spørgsmål man har som ny i branchen.

Læs artikel

9 trin til at starte
en café

Har du drømmen om at starte en café eller restaurant, men mangler det store roadmap til at komme godt i gang? Vores 9 trin sikrer dig en god start som selvstændig.

Læs artikel

Guides til køb af
restaurantudstyr

Det rette koncept bliver ikke en succes uden det rette udstyr. Find vores guides til, hvordan du vælger det rigtige udstyr, og spar penge ved at undgå de dumme fejl.

Læs artikel




BUFFET

En buffet skal have et smart flow, være hygiejnisk og se indbydende ud. Man kan lave det på mange måder, men det er nogle enkelte moduler der bliver brugt meget. Derfor kan vi, i samarbejde med producenten SAYL, tilbyde en række buffetmoduler, der kan sammensættes efter eget ønske.

Se mere
Pizza


Pasta

CRÊPERI

Den lækre franske spise er populær blandt de fleste. Det gælder både for den klassiske desertpandekage (crêpe) og for den undervurderede madpandekage (galette), som er lavet på den glutenfri meltype, boghvede. Vi har hjulpet mange i gang med at lave pandekager på de gode franske Krampouz-maskiner. Klik på knappen og læs vores guide til opstart.

Se mere


DIN PARTNER I

DESIGN 

OG 

TRYK.

Inden du åbner dørene op til din café eller restaurant skal du have styr på skilte, menukort, flyers, plakater og andet trykt marketingmateriale.

Vi har bl.a. hjulpet TGI Fridays med et lækkert menukort. Det inkluderede:

Opsætning af dokument på begge sider med korrektur og klargøring til tryk.

Trykning af 300 stk. dobbeltsidet menukort på 41x25 cm i 350 gr. silk papir, som er blank-lamineret til kant.

Pris: kr.3.900,-

BAGERI

Vi udspringer af et moderselskab der er specialist i bagerimaskiner og indretning af bagerier. Med mere end 30 års erfaring, har vores bagerikonsulent, Kai, styr på hvordan et klassisk bageri skal indrettes. Som eneforhandler på det fransk ovn-mærke, Eurofours, og en lang række specialistmærker inden for røremaskiner og dejæltere, kan vi tilbyde hele paletten til dig der vil lave et bageri.

Se mere
Pizza


Pasta

KAFFEBAR

Der er stor efterspørgsel efter god kaffe, og derfor er mange kaffebarer poppet op de seneste år. I modsætning til en restaurant eller et bageri, så er det forholdsvist simpelt at starte og drive en kaffebar.

Man kan starte ud med en begrænset "maskinpark", som kan købes ny for under kr. 100.000,-. Og selv uden brancheerfaring, kan man drifte en god kaffebar.

Se mere

SÅDAN 

KOMMER DU 

I GANG.

  1. Få styr på dit koncept og lav et budget/forretningsplan.
  2. Få et CVR-nummer og vælg selskabsform (I/S, ApS, A/S).
  3. Få en bankkonto.
  4. Overvej at søg medlemskab i en brancheforening (Horesta eller BKD).
  5. Find et egnet lokale og sørg for, at du må bruge lokalet til det formål du ønsker (f.eks. varm mad). 
  6. Sørg for, at lokalet har de nødvendige installationer (vand og el).
  7. Sørg for, at lokalet er godkendt til produktion af fødevarer.
  8. Sørg for, at du overholder reglerne for fødevarehygiejne og indretning (er du i tvivl – så ring til fødevarestyrelsen).
  9. Sørg for, at du får juridisk hjælp, til at gennemgå købskontrakten, lejekontrakten eller forpagtningsaftalen igennem.
  10. Bliv registreret hos fødevarestyrelsen.
  11. Få styr på egenkontrol og risikoanalyse og smiley-ordning (betal dig evt. til hjælp).
  12. Indkøb udstyr der er godkendt til formålet (kontantkøb, leje eller leasing).
  13. Få styr på kasseapparat (f.eks. Izettle) + økonomiprogram (f.eks. Dinero, E-conomic, Billy) + evt. bogholder og revisor. 
  14. Få styr på fødevareleverandør (eks. Dagrofa, Inco, ABcatering).
  15. Få styr på indretning af lokale med håndværkere og vent med at melde åbningsdato ud (ting tager længere tid end du tror).
  16. Få styr på forsikringer, alarm og andre praktiske ting.
  17. Få styr på menukort, skilte, plakater, flyers, hjemmeside, sociale medier, Google My Business og andre marketing tiltag. 
  18. Øv dig og lær dit udstyr og arbejdsgange at kende INDEN du åbner op for kunder.

Is-butik

Vi udspringer af et moderselskab der er specialist i bagerimaskiner og indretning af bagerier. Med mere end 30 års erfaring, har vores bagerikonsulent, Kai, styr på hvordan et klassisk bageri skal indrettes. Som eneforhandler på det fransk ovn-mærke, Eurofours, og en lang række specialistmærker inden for røremaskiner og dejæltere, kan vi tilbyde hele paletten til dig der vil lave et bageri.

Se mere
Pizza