Stegeplader

34 produkter

Tips til at vælge stegeplader

Størrelse: Køb en stegeplade der har en størrelse der dækker dit behov i fremtiden.

Tjek effekten: Hvis du skal stege pølser kan du nøjes med en lavere effekt (2 kW), men hvis du skal stege bøffer, skal du vælge en kraftigere model med 3+ kW. Bruger man en kraftig stegeplade til at stege pølser med, så vil der være en varmevandring hvis salget står lidt stille i løbet af dagen. Det tåler pølserne ikke. Man kan evt. lægge en siliconemåtte på som kan tage noget af varmen og så have pølser liggende i siden ved svag varme. Rist dem ved 130 grader og normalt hold dem varme ved 90 grader. En pølse er 19 cm i snit. 

Nem at rengøre: Glatte stegeplader er lettest at rengøre, men rillet giver en flot finish på slutproduktet og lader fedtet rende af kødet. Skal du stege frosne bøffer anbefaler vi en model med stænkskærm.

Drænkanal: Vælg en model med drænkanal og udtagelig skuffe til at opsamle og tømme rester fra stegepladen. 

Termostat: Vælg en model der kan regulere temperaturen. Gerne fra 60 til 300 °C.

Stål, krom eller støbejern: Stål og Krom er lettere at rengøre end støbejern. Krom er mere energieffektiv, da den afgiver mindre varme i rummet og derfor også mere behagelig at arbejde med. Det er dog væsentligt dyrere.

Flere varmezoner: Om muligt vælg en model med to eller flere varmezoner. Det betyder du kan spare på elregningen de gange du kun bruger den ene halvdel af pladen. Eller riste/Stege på den ene zone og hold varm på den anden. 

Gas eller el: Hvis du nærmer dig din smertegrænse for hvor meget el i har lagt ind i bygningen, kan det være en ide at gå over til en gasstegeplade.