Køleborde

13 produkter

Her finder du et stort udvalg af køleborde til storkøkken fra bl.a. Vibocold og GRAM. Alle modellerne er i top kvalitet med lavt energiforbrug (nogle endda Energiklasse A) og gode komponenter, der sikrer en meget lav fejlrate.

  • Vi har køleborde til GN 1/1 som er standard mål i køkkener (53 x 32,5 cm)
  • Vi har køleborde til bageplader 40 x 60 cm som er standard mål
  • Vi har køleborde til danske bageplader 46 x 61 cm
  • Vi har pizzaborde med granit top og med eller uden køleopsats
  • Vi har saladetter med top til bakker og god arbejdsdybde til sandwich
  • Vi har lave køleborde som er ideelle til at have stegeudstyr (rigtig arbejdshøjde)
  • Vi har omstilbare køleskuffer som også kan bruges til frys.

Billige modeller i AISI 201 stål som er slidstærk og AISI 304 som er mere holdbar hvis den eksempelvis står op ad noget varmt. Modeller der kan klare rum temperatur op til 43 grader og køle ned til -2 grader til Sushi. 

Har du spørgsmål, så ring på 42613995 og snak med fag uddannet konsulent.

Guide til køleborde

Køleborde er uundværlige i en cafe, restaurant eller storkøkken. De sikrer, at du altid har dine forberedelser klar på køl til hurtigt at bruge i tilberedningen, anretningen eller lignende situationer.

Køleborde findes hovedsageligt i to rustfri udgaver med afrundede hjørner som er lette at rengøre og desinficere.

  • SS304: Kvalitets rustfrit stål til storkøkkener
  • SS201: Billigere rustfrit stål som ikke egner sig til varme omgivelser.

Alternativt kan man også få en model med glasdør som giver et hurtigere overblik og flot fremtoning men også et højere energiforbrug.

Det er selvfølgelig vigtigt at bordet er produceret efter gældende regler, direktiver og er CE-godkendt.

Når du skal vælge et kølebord er der en del spørgsmål du skal tage stilling til.

1. Størrelse og hyldemål

Det er selvfølgelig vigtigt, at du har målt pladsen op hvor kølebordet skal stå, og at modellen kan komme ind ad døren og har friplads nok hen til det sted den skal stå.

Standardmålet for hylder er GN 1/1 (53 x 32,5 cm) som er et standard mål i branchen, så det passer til de gastrobakker der er så udbredte. Andre mål kan være euronorm 40 x 60 cm som bl.a. bruges af pizzeriaer eller 41 x 61 cm som er de danske standardmål i bagerier. De sidste to nævnte er dog dybere end standard modellerne til GN 1/1.

Køleborde findes hovedsageligt i dybderne 60 cm, 70 cm og 80 cm. Højde fra 68 cm til 95 cm alt efter om du skal have noget højt udstyr stående på dem og i forskellige længder.

2. Skal der være skuffer i?

Nogle modeller har skuffer og andre modeller har døre. På nogle af modellerne er det muligt at udskifte en eller flere døre med en skuffesektion på 2 eller 3 skuffer. Vælger man en sektion med 3 skuffer skal man dog være opmærksom på, at højden i skuffen er ret lav og det betyder at der kun er plads til mindre emner.

3. Ventileret køling

Ventileret køling sikrer at kulden bliver fordelt i kølebordet på en hurtig og sikker måde. Det sikrer en mere ensartet temperatur i bordet. Det kræver blot at luften kan cirkulere frit og ikke blokeres. Det er vigtigt for at fødevarerne holdes under en bestemt temperatur. Maks. 5°C for de fleste fødevarer og maks. +2°C for Sushi og andet fisk. Det er noget fødevarestyrelsen naturligvis ser meget alvorligt på.

4. Temperaturområde

Langt de fleste køleborde har en digitalt termostat og temperaturvisning. Her kan du indstille den ønskede temperatur. Det er vigtigt, at den kan køle ned til den temperatur der kræves til de fødevarer du skal opbevare. Et temperaturområde fra -2°C til +8°C vil være en god løsning hvis man skal opbevare lidt af hvert. Den endelige temperatur afhænger dog af rumtemperaturen, køle-kapaciteten og hvad det er man skal opbevare.

5. Klimaklasse

Netop klimaklassen viser hvad temperaturen i rummet maksimalt må være for at temperaturen holdes inden for det nævnte temperaturområde.

Her er et par eksempler:

  • Klimaklasse 3: omgivelsestemperatur på maksimalt + 25°C
  • Klimaklasse 4: omgivelsestemperatur på maksimalt + 30°C
  • Klimaklasse 5: omgivelsestemperatur på maksimalt +40°C
  • Udvidet tempereret klasse: +10°C til +32°C
  • Tropisk klasse: +18°C til +43°C (kaldes også tropikalisering)

Man kan selvfølgelig sørge for ventilering i rummet eller undgå at placere kølebordet tæt på maskiner der afgiver meget varme.

6. Energiforbrug og kølemiddel

Energiforbruget er en stor udgiftspost i professionelle køkkener og en belastning for miljøet. En kilowatt koster ca. 1,80 kroner ekskl. moms og afgifter. Det betyder nogle gange, at det billigste udstyr kan ende med at blive det dyreste.

Der er kommet lovbestemt energimærkning på alle køleborde som sikrer, at det er nemt at sammenligne energiforbruget i forhold til køle kapaciteten. Kig efter det opgivne kW/døgn, altså det antal kilowatt kølebordet bruger på 24 timer. Det vil være en god rettesnor, men det endelige forbrug afhænger af antal gange man åbner døren/skuffen og hvor godt kølebordet er isoleret.

Kølemidlet skal efter vores mening være et miljøvenligt kølemiddel som R290 eller R600a. Det belaster miljøet mindre end nogle af de andre kølemidler på markedet og sikrer dig en billigere påfyldning, når der skal fyldes nyt på.

7. Bagkant og hjul

Kølebordet findes enten med eller uden bagkant. Bagkanten er ofte 5 eller 10 cm høj, og sikrer at skidt og andet ikke falder ned bag kølebordet. Langt hovedparten af de køleborde vi sælger sælges med bagkant. Herudover kan det være en fordel at få sat hjul på kølebordet, så det er nemt at trække ud i forbindelse med rengøring under og bag kølebordet.

8. Støj (decibel)

Produkter til det professionelle køkken kræver en hvis kapacitet og derfor støjer de også mere end ikke-kommercielle produkter. I et professionelt køkken har man meget udstyr stående på meget lidt plads. Derfor er støjniveauet på alle maskiner en kritisk faktor både af hensyn til arbejdsmiljøet men også kundeoplevelsen.

Kig efter decibel-niveauet. Ofte vil de billige produkter larme mere end de dyre. I privaten anbefaler man produkter på maks. 38-40 DB. Så vores råd er altid at gå efter noget der ikke støjer så meget. En ændring på 3 DB er en mærkbar forskel. Producenterne har dog forskellige måder at opgøre støjen på, så vær gerne lidt kritisk.

9. Justerbare fødder, selvlukkende døre og automatisk afrimning

Justerbare fødder sikrer at benene kan justeres, hvis nu gulvet er skævt. Det er en vigtigt faktor. Det kan også til nøds bruges hvis bordet skal hæves lidt i højden, men jo højere man stiller den jo mindre stabilt bliver bordet.

Det går stærkt i et professionelt køkken og derfor kan selvlukkende døre være en god ide af hensyn til varmetab. Slipper man døren under en vinkel på 90 grader, så vil den selv lukke i.

Hvis kølebordet har automatisk afrimning vil den fordampe tøvand med faste intervaller. I perioden når dine fødevarer ikke at stige i temperatur. Det er klart noget vi anbefaler.

10. Service

Alle køleborde skal før eller siden serviceres. Hvis køleenheden sidder i siden kan den nemt tages af og udskiftes. Der skal gerne være let adgang til støvfilteret i fronten for en nem rengøring. Filteret skal gerne børstes eller støvsuges med et mundstykke på svag styrke. Tætningslisterne bliver slidte med tiden og skal udskiftes. Hvis du rengør dem ofte vil de holde længere. Her er det også en god ide, hvis du finder en model, hvor du nemt selv kan skifte listerne, så du undgår et servicebesøg.

Der følger ofte kun 1 eller 2 hylder med til hver sektion. Så overvej gerne om du har brug for flere hylder og hyldeknægte (man kan ofte have op til 6 hylder i hver sektion).

Vigtigt: Vælg et kølebord hvor du er sikker på, at leverandøren hurtigt kan servicere den. Det vil sige, at de har reservedele hjemme og kørende serviceteknikere. Gerne en leverandør der samtidig giver fuld garanti på produktet så du ikke selv skal stå for fejlsøgning, rekvirere reservedel via sprængskitser og afholde omkostninger til teknikeren som ofte går til 5-600 kroner ekskl. moms i timen + kørsel. Det vil nemlig være tidskrævende, dyrt og betyde at du kan risikere at vente 1-3 uger på komme i gang igen.

11. Totalomkostninger

Vi anbefaler altid vores kunder at kigge på totalomkostningen

  • Prisen for kølebordet ekskl. moms, inklusiv fragt.
  • Udgifter til strømforbrug (antal kW/døgn x 365 dage x 2 kroner ekskl. moms og afgifter).
  • Driftsudgifter til vedligeholdelse og service.
  • Manglende indtjening mens du venter på reservedele (såfremt du vælger en billig løsning uden garanti/service).

12. Levering

Ligesom mange andre typer industrikøleskabe vejer et kølebord mellem 100 og 200 kg. - alt efter størrelsen på modellen. Derfor kræver det, at man er nogle stykker som står klar ved modtagelse. Hvis der ikke er så meget frirum ved døren og passagen, kan der være nødvendigt at pille emballagen af (den vil ofte lægge 5 cm til i højden og siderne).

Sørg gerne for, at der er en klar aftale med chaufføren om at han ringer inden han er fremme.

Levering sker til fortovskanten, og det vil sige at man selv står for ind-bæring. Hvis du står med kunder kan chaufføren til nøds blive nødt til at stille den på fortovet, på vejen eller foran døren. Det vil være til større gene for dig og dem der benytter vejen. Du kan også overveje om ikke det er pengene værd at hyre nogle flyttefolk til at stå for ind-bæring (ring til os på 42613995). De er godt skolet og har bæreseler, tralle og andet udstyr der gør opgaven lettere for dem. Det er ofte en opgave som kan tage lidt tid og har du mulighed for at planlægge det, så vælg en dag og tidspunkt hvor der ikke er så travlt i forretningen.